Nova pljuska za Sinčića – Odbijen zahtjev za osnivanjem Živog Zida IVS

0

Ministarstvo uprave odbilo je zahtjev Ivana Vilibora Sinčića za osnivanjem nove stranke Živi zid – Ivan Vilibor Sinčić i upis u Registar političkih stranaka.

U obrazloženju stoji da bi registracija nove stranke zbog ne-razlikovanja po nazivu i povezivanju s već registriranom strankom i po osobi ovlaštenoj za predstavljanje i zastupanje, ali i adresi sjedišta, mogla izazvati zabunu u javnosti.

U obrazloženju se navodi i da bi se sudjelovanjem u pravnom prometu treće osobe moglo dovesti u zabludu.

Polako se steže obruč oko Sinčića, Palfi i Pernara. Više ne mogu trpati afere pod tepih. Istina polako izlazi na vidjelo, a optužbe da su drugi rovarili protiv stranke i pokušali ju preuzeti sada nemaju nikakvog smisla jer su upravo njih troje ti koji su pokušali privatizirati Živi Zid i sada povući sva financijska sredstva stranke u novu stranku s dodtakom Sinčićevim inicijala.

Ako se potvrde optužbe bivših članova Živog Zida i dokaže se da je Pernar lažirao skupštinu i potpise, a da su Palfi i Sinčić za sve to znali, a nisu ništa poduzeli, pitanje je onda dal će uopće sjediti u saborskim ili možda čak i zatvroskim klupama. Jedno je sigurno: Ljudi su izgubili povjerenje u treći put i Živi Zid, a sve zahvaljujući Vladimiri Palfi, Ivanu Sinčiću i Ivanu Pernaru koji još uvijek vjeruje da je Palfi diplomirala.