MARIJA ŠERIFOVIĆ IZAZVALA DELIRIJ U ZAGREBU

0

Pobjednica Eurosonga 2007. godine, Marija Šerifović, ujedno i jedna od najpopularnijih pjevačica u regiji, sinoć je u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog doslovno izazvala euforiju! Bio je to njezin prvi solistički koncert u Hrvatskoj o kojem će se nesumnjivo još dugo pričati.

Marijin nastup u Zagrebu bio je nevjerojatna koncertna priča, vođena Marijinom strašću i izuzetnim talentom te nepogrešivim osjećajem za scenu. Na sceni je već 13 godina, a ovaj je koncert učinila „nepodnošljivo lakim“ za uživanje te istovremeno izuzetno teškim za mnoge druge pjevačice i pjevače; vjerojatno se na prste jedne ruke mogu nabrojati oni glazbenici koji već na prvoj pjesmi postižu ovakvu „temperaturu“ u dvorani.  Kad s prvim notama svi pjevaju u jedan glas i doslovno se ne zaustavljaju do samog kraja koncerta, riječ je o sasvim intimnom i posebnom odnosu glazbenik – publika. Ili, možda je prošlo samo predugo vremena do Marijinog prvog pravog solističkog susreta sa zagrebačkom publikom?

Tijekom koncerta nizala je pjesme  s nekoliko obavljenih albuma,  među kojima su recentni hitovi “Svoja i tvoja”, “Sama i nervozna”, “Pametna i luda”. Nakon 30ak minuta programa, nevjerojatne emocije iznjedrio je iz svih prisutnih jedan mladi Riječanin, koji je na pozornici, uz Marijinu asistenciju, zaprosio svoju djevojku. Ona je uzvratila s „Da“ što je publika ispratila pljeskom, suzama i oduševljenjem.

Prvi gost večeri bio je Jacques Houdek te su izveli vanserijski duet „Ti si mi u krvi“ nakon čega je sam Jacques izveo hit „Stotinama godina“. Nakon dueta s Ninom Badrić, Nina je sama izvela hit singl „Dani i godine“ nastao u suradnji s Predragom Martinjakom.

U publici je većinom bila publika iz Hrvatske, ali posebnu senzaciju tijekom koncerta izazvale su djevojke iz Tokya; njezine velike obožavateljice koje su došle na ovaj koncert čak iz Japana.  Nepotrebno je istaknuti da je „Molitvu“, skladbu koja ju je svjetski proslavila zbog pobjede na Eurosongu,  publika doslovno sama otpjevala, u cijelosti. Zanimljivo je da je Mariju i na ovom koncertu iz publike pratila majka, poznata pjevačica Verica Šerifović.

Na samom kraju koncerta izvela je “Nocturno“ Olivera  Dragojevića i time počastila publiku pravom ekskluzivom jer ju nikada do sada nije izvodila pred ovakvim auditorijem.

Koncertom koji je trajao više od 2 sata i s publikom koja je na najbolji mogući način dočekala, držala i ispratila svoju zvijezdu, Marija Šerifović otvorila je novu koncertnu sezonu u dvorani Lisinski.