BOŽI PETROVU SU ŽENE NEVAŽNE – Pravo na pobačaj nije realni problem ove države!

0

Petrov na predstavljanju liste za X. Izbornu jedinicu u Splitu izjavio je kako pitanje pitanje zaštite prava LGBT obitelji i ženskog prava na pobačaj nije realan problem ove države, već da je riječ o ideologijama i svjetonazorima.

Na upit o tome koji je stav njegove stranke o pitanjima abortusa i životnog partnerstva, Petrov je izjavio kako ne može govoriti o općenitom stavu svoje stranke: „…za sebe osobno sam uvijek rekao što jest. Stav Mosta je da svaka osoba koja je uključena na platformu Mosta ima pravo na svoje osobno mišljenje i moći će ga dati kad se bude glasovalo o tim pitanjima, ali u ovakvoj gospodarskoj i financijskoj situaciji zaprepašćuje činjenica da je to postalo važno. Most je postavio standarde da se konačno ne govori o ideologijama i svjetonazorima, nego o realnim problemima.“

Ova izjava Bože Petrova ne čudi, s obzirom da je potekao iz vjerski radikalne, desnoorijentirane stranke HRAST. Već je kod Stankovića izjavio da se protivi pobačaju. Boži Petrovu je nepojmljivo da žena u 21. stoljeću ima pravo na izbor, niti ga en zanimaju posljedice zabrane pobačaja i obavljanja itih kod ilegalnih doktora. Sigurno je da će Božo Petrov i Most izgubiti podršku ženskog dijela biračkog tijela nakon ove izjave, a vjerojatno i većine onih koji su se s razlogom osjećali prevarenima od strane lažnog trećeg puta na prošlim izborima.

Ovako je Božo Petrov govorio kada je bio član stranke HRAST (Ništa se nije promijenilo, samo se sada njegova stranka zove MOST).

Autor; Josip Novosel