Hrvatska se ulaskom u EU odrekla samostalnosti. Službeno potvrđeno: Bruxelles odlučuje o svemu!

0

Zbog izmjena zakona o HNB-u, Europska središnja banka poslala je jasnu poruku i Vladi i Saboru da se bez te institucije ne može ništa mijenjati. Dnevnik Nove TV u posjedu je dopisa koji je iz Frankfurta stigao hrvatskoj vlasti.

Most je htio donjeti izmjenu zakona koji bi omogućio ulazak revizije u središnju banku i kontrolu trošenja novca. Izmjene je predložilo 45 zastupnika iz vladajućih stranaka, a dobili su i potporu nekih iz oporbe.

Iz Europske središnje banke upozoravaju kako se Hrvatska ugovorno obvezala s Europskom unijom te da je dužna savjetovati se sa središnjom bankom oko propisa koji uključuju HNB i da ne mogu na svoju ruku izmjenjivati zakon. Ulaskom u EU postali smo suglasni da europsko zakonodavstvo ima prvenstvo pred nacionalnim, a to smo i potpisali. Naravno da u kampanji za Eu to građanima nitko nije rekao, iako je bilo pametnih ljudi iz današnjeg Živog zida koji su na to upozoravali. Europska središnja banka u svom pismu navodi da je savjetovanje oko izmjena ovih propisa obavezno, te su o povredi obveze o svemu obavijestili i Europsku komisiju. Komisija pak može od Hrvatske tražiti očitovanje, pa mogu zbog svega uslijediti i novčane kazne, a one nisu male.

Hrvatska ima zastavu, grb i himu, ali svoju samostalnost više nema. Nitko nam ju nije oteo oružjem. Mi smo se svoje samostalnosti dobrovoljno odrekli svojim potpisom i ulaskom u EU.

Cijela kampanja oko ulaska u EU je bila namještena (ljudima se mjesecima ispirao mozak pro EU kampanjom, a negativne stvari oko ulaska u EU se uopće nisu mogle čuti), a čak se i ustav mijenjao kako bi referendum za EU prošao. Sukladno tome, cijeli taj proces ulaska hrvatske u EU je nezakonit i trebalo bi pokrenuti postupak raskidanja ugovora sa Europskom unijom tj. referendum na kojem će građani odlučiti žele li se odreći svoje države i biti sluge Bruxellesa i dio Euroslavije ili žele svoju samostalnu državu iz koje se građani neće morati iseljavati trbuhom za kruhom na drugi kraj svijeta.

 

 

Autor: Josip Novosel