Digital Day – zvijezde digitalnog marketinga u Beogradu 25.5.2016.

0

Neki u Beograd idu zbog partijanja, dobrih komada, odlične klope, a ja s ekipom idem tamo iz istog razloga, ali ovaj put i zbog najveće i najznačajnije regionalne konferencije posvećene digitalnom i interaktivnom marketingu Digital Day, koja će se održati 25. maja u Domu omladine Beograd u organizaciji IAB Srbija.

Moj poslovni partner Charles je vlasnik Adfrap-a, jedne od vodećih kompanija za mobilno/digitalno oglašavanje, a prošle godine je uz urede u Londonu, Moskovi i Dohi, odlučio otvoriti ured i u Zagrebu. Svi bježe iz Hrvatske, ali on je ovdje vidio priliku, koju drugi nisu vidjeli. Naravno da je tražio najbolje ljude za suradnju, pa je preko masonske lože dobio savjet da angažira mene i tako sam ja postao šef prodaje za Adfrap za Hrvatsku i jugoistočnu Europu. Kako su svi niski ljudi megalomani, tako je i meni Hrvatska postala premala, pa sam mu predložio da se proširimo na cijeli Balkan i da možda otvorimo ured u Beogradu. Širimo se k’o svinjska gripa. Zapravo je preporuka došla preko Elle Dvornik kojoj sam bio manager, a koja je u vezi sa Chralesom i također dolazi s nama u Srbiju. Nedavno je proglašena za jednu od tri najpopularnije blogerice u Velikoj Britaniji, a u Hrvatskoj je već odavno poznata kao kraljica društvenih mreža. Ona sigurno ima dobar razlog da dođe na konferenciju, a s nama će biti još jedan djelatnik Adfrapa, mlada nada digitalnog oglašavanja, Ivan Pleše.

Digital Day je idealna prilika za ulazak na srpsko tržište, stvaranje novih kontakata, ali i prilka da se na jednom mjestu vide i poslušaju neki od najvećih svjetskih stručnjaka na području digitalnog marketinga. (Priznajem da je dio mene mislio samo na provod, opijanje, komade, klopu…., ali morao sam zvučati poslovno).

Brendan Gahan je sigurno jedan od razlga zašto dolazimo na Digital Day. Ovaj američki stručnjak za marketing na društvenim medijima, jedan od Forbsovih “30 ispod 30: umova u marketingu” kao i jedan od “160 najboljih mladih lidera”, a biti će jedan od predavača na ovogodišnjem Digital Day-u. Gahan je među prvima počeo koristiti YouTube zvijezde, orkestrirao je brojne viralne kampanje i digitalne influencere i rukovodio je realizacijom prve oglašivačke integracije na platformama Imgur i Formspring. Redovan je komentator raznih tema koje se odnose na YouTube, gostovao je na CNBC, Al-Jazeera, i drugim medijima na kojima je govorio o tome kako privući pažnju na društvenoj mreži i upravljati dijeljenjem sadržaja. Na Digital Day-u Gahan će održati predavanje „Influenceri marketinga: epske pobjede, porazi i znanstvene lekcije“ tokom kojeg će prisutnima predočiti ulogu i kako uključiti utjecajne „digitalace“ u marketing, te podijeliti primjere najbolje prakse njihovog dovođenja u vezu sa brendovima koja je za rezultat imala kako uspješne tako i neuspješne kampanje. Prema Gahanovim reiječima najveći pomak u kreiranju uspješnih viralnih kampanja se dešava kada agencije i brendovi uključe u promociju kultne kreatore viralnih sadržaja i prestanu se “boriti” protiv njih.

Bit će sigurno zanimljivo i predavanje Dave Birss-a. Veći dio svoje karijere proveo je na poziciji kreativnog direktora u nekim od najvećih i najboljih britanskih oglašivačkih agencija kao što su OgilvyOne, McCann Worldgroup i Poke. Trenutno je Editor-at-Large u The Drum-u, najpopularnijem europskom magazinu i stranici o oglašavanju, a prije 4 godine objavio je knjigu “A User Guide to the Creative Mind”

Bit će tu još puno zanimljivih sudionika, a više o samom eventu možete saznati na web stranici: http://digitalday.rs

Mi definitivno dolazimo u Srbiju sklopiti neke nove kontakte i ugovoriti neke nove poslove, ali možda i naučiti nešto i razmjeniti iskustva sa ljudima iz branše. Ne znam za moju ekipu, ali za sebe znam da ću jetru ostaviti u Beogradu, a siguran sam i da ću se vratiti u Zagreb par kila teži: Karađorđeva šnicla, šopska salata, vješalice…., ima da se ubijem. 

Svi vi koji čitate Flash.hr možete dobiti 10% popusta na ulaznice za Digital Day, ako im javite da ste za konferenciju saznali preko našeg portala. 

Za kraj vas pozdravljamo sa prigodnom pjesmom: 

 

 

Autor: Josip Novosel aka Dragi Vođa, veliki čovjek niska rasta, neokrunjeni kralj digitalnog oglašavanja, samozatajni bacač uroka iz Čučerja, ulični preprodavač goblena, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.