Princ Charles je došao u Hrvatsku taman kad je Orešković najavio veliku rasprodaju

0

Mnogi su se ovih dana veselili dolasku princa Charlesa u Hrvatsku, ali on ovdje sigurno nije došao turistički. U naredno vrijeme će se vidjeti koliko nas je taj dolazak koštao, što smo sve obećali prodati tj. u našem slučaju pokloniti jer Hrvatska je u svim svojim transakcijama uvijek bila na gubitku. Političari su strpali provizije u džep, a narod je ostao bez svoje imovine.

Nekako se dolazak princa poklopio sa Oreškovićevom najavom rasprodaje državne imovine. Njegov plan je smanjenje fiskalnog deficita, prodajom oko 30 milijardi eura vrijedne državne imovine, i vraćanje dugova. Govori kako će privući investitore koji će oživjeti javne kompanije i sagraditi nove tvornice, što je moguće jedino, ako im po modelu privatizacijske pljačke devedesetih pokloni svu našu imovinu (investitore se može privući samo nižim porezima i reguliranim pravnim sustavom, a naša porezna opterećenja su jedna od najvećih na svijetu, a pravni sustav jedan od najkorumpiranijih). U njegovom planu dakle nigdje nema povećanja proizvodnje i izvoza i vraćanje dugova iz ostvarene zarade. Mi Hrvati smo za Oreškovića glupi i nesposobni i ne znamo stvoriti ništa. Moramo sve pokloniti strancima i biti robovi u vlastitoj zemlji.

Unatoč činjenici da je HNB jedna od najkorumpiranijih institucija u zemlji i da guverner Vujčić otvoreno radi i lobira za strane banke, protiv interesa Hrvatske i njenih građana, oreškovićev stav je: ”Monetarna politika mora ostati neovisna kao što je slučaj u svim europskim državama”

Svi znamo da HNB nije neovisna, a kamoli hrvatska, narodna banka. Vjerojatno to zna i Orešković, ali to mu ne smeta, jer kao i Vujčić, niti on nije došao ovdje da radi u korist Hrvatske, nego isključivo protiv nje.

Nije slučajno da je princ Charles došao u Hrvatsku baš u ovom trenutku jer Engleska je i dalje kolonijalna velesila i obožava ovakve male korumpirane banana državice poput Hrvatske, kojima je lako oduzeti sve što imaju, podmazivanjem par visokopozicioniranih političkih dužnosnika.

 

 

Autor: Josip Novosel

 

Podijeli