IVAN SINČIĆ ne želi plaćati manji prirez u Karlovcu, iako bi to mogao da se ugleda na neke od saborskih zastupnika HDZ-a

0

Nakon što je Ivan svojim izjavama posramio sve saborske zastupnike, a ponajviše neinformiranog Branka Vukšića, koji nije znao da je Jelsa udaljena 60 kilometara od Zagreba, Ivan je i dalje nastavio sa transparentnošću i iskrenošću, koja nije uobičajena za naše političare.

Prenosimo Ivanovu izjavu.

Svi znaju da dolazim iz Karlovca, točnije Jelse, koja je udaljena nekih 60-ak kilometara od Zagreba. Dosta vremena provodim i u Međimurju gdje uzgajam batat. Boravio sam za vrijeme studiranja u studentskom domu u Zagrebu, a sada ću se morati trajno preseliti u Zagreb zbog saborskih obaveza i iznajmiti stan, jer svoj ne posjedujem. Već sam naveo kako sam odbio uzeti povlasticu za plaćanje najma stana i režija u iznosu od 3000 kn, a naravno da ću odbiti i 1000 kn naknade za odvojen život, jer ću tu živjeti sa svojom djevojkom, a i da živim sam, ne bi uzeo tu naknadu, jer ne mogu biti odvojen od samog sebe. Moja plaća iznosi 12.670 kn, nisam htio koristiti nikakve druge privilegije, naknade i povlastice jer smatram i da je ova plaća ogromna privilegija, s obzirom na činjenicu kakva mala primanja imaju stanovnici naše zemlje. Na ovu plaću dobivam još i 1500 kn mjesečno, što nisam mogao odbiti, jer to dobiva svaki saborski zastupnik. Odlučio sam izdvajati svaki mjesec od svoje plaće u dobrotvorne svrhe i predložio sam to i ostalim saborskim zastupnicima koji su mi se na moj prijedlog podrugljivo smijali i nazivali me populistom. Jedino je Petrina rekao da bi izdvojio od plaće u fond za one kojima je to potrebno. Od prve plaće sam izdvojio novac za nabavku cipelica za jedan dječji vrtić, a donirat ću dio svoje plaće svaki mjesec, za cijelo vrijeme trajanja mojeg mandata.

Istog trena kad iznajmim stan, što će biti u idućih dva tjedna, jer sam upravo u potrazi (ako znate nekog da iznajmljuje dvosoban stan, slobodno mi se javite), prijavit ću se na zagrebačku adresu, kako ne bi plaćao manji prirez, nego što bi trebao. Naime, u Zagrebu je prirez 18%, a u Karlovcu 14%. Ja nisam Crnoja, niti ću to ikada biti. Najamninu i režije ću plaćati od svoje saborske plaće, koja je i više nego dovoljna za to, bez dodatnih, nepotrebnih bonusa.

Ja ću uvijek biti transparentan u svezi svog djelovanja i svojim ću primjerom pokazati da politika može biti časno i pošteno zanimanje, samo ako ljudi na izborima odaberu prave ljude, koji će predstavljati njihov interes, a ne interes svog džepa, stranih korporacija i banaka.

Hvala vam svima na podršci ovih dana. Lijepo je vidjeti da nisam sam i da mnogi misle poput mene i žele ovoj zemlji promjene na bolje. Uvijek si postavite pitanje:  ”Što bi učinili da vas nije strah? U tom trenutku ćete vjerojatno donjeti ispravnu odluku. Ne mora vas biti strah. Živi Zid je uz vas i ja sam uz vas. Možda će potrajati, ali ako nam date podršku i ako nam se pridužite, Hrvatska će opet biti lijepa zemlja za život, ne samo za odabranu elitu, nego i za sve nas”.

Vaš Ivan Sinčić.

 

 

 

Podijeli