Ivan Sinčić se odriče dijela svoje saborske plaće u korist siromašnih i poziva ostale saborske zastupnike na isto.

0

Ivan Sinčić je napravio potez kakav nismo navikli gledati od naših saborskih zastpunika. Zapravo je odricanjem dijela svoje plaće u korist siromašnih građana ove zemlje, bacio rukavicu u lice svim saborskim zastupnima. Bit će zanimjivo vidjeti tko će slijediti njegov primjer. Poznavajući naše političare, vjerojatno nitko, ali nikad se ne zna. Domoljublje nije držati desnu ruku na srcu. Ovo je domoljublje.

Prenosimo Ivanov status na Facebooku:

Sabor je konstituiran prošle godine, 28.12. Gotovo čitav mjesec održane su tek dvije sjednice, jedna od pola sata i jedna od sat vremena. Treću sjednicu su najavili iza 15.01. Čekam, ali ništa nema, nitko ne zove.
Ipak, za tih sat i pol rada cijeli mjesec, zastupnici će dobiti pune plaće sa svim pripadajućim beneficijama.
One iznose od 15.000 pa do 25.000 kn.
Žalosno.
Mi smo odlučili otvoriti fond u koji će naši zastupnici, u ovom slučaju ja, odvajati veći dio plaće za one kojima pomažemo. Predložit ćemo, naravno, da svaki zastupnik odvoji dio svoje plaće. Možete li zamisliti što bi napravili sa 20.000 kn mjesečno?
Kad bi zastupnici odradili 8-10 sati dnevno, na korist svih ljudi, kao što radi ostatak naroda, bi li im itko mogao prigovarati?

 

Autor: Josip Novosel