Ivan Lovrinović neće podržati Vladu. Domoljubna koalicija možda neće imati većinu!?

0

Nakon što je ispao iz svih kombiunacija i shvatio da je samo iskorišten u predizbornoj kampanji kako bi privukao birače Udruge Franak, Ivan Lovrinović u saboru je rekao kako program mandatara Oreškovića nema vizije.

“Gospodarski program kojeg sam predstavio okljašten je do neprepoznatljivosti. Građani su nas obvezali da se toga pridržavamo. Bez gospodarske reforme neće se moći riješiti teški problemi. Kao autor značajnog dijela programa Mosta na temelju kojeg smo dobili povjerenje, osjećam se izigranim. Što je sa frankom, blokiranim i kreditinim zadrugama”, upitao je Lovrinović.

Rekao je da članovi Vlade mogu ostvariti ciljeve samo s jasnim programom, a ovaj sporazum to nije.

“Nestali su rokovi za promjene, nitko se neće moći pozivati na odgovornosti. Na temelju svega navedenog, a što je veznao uz ekonomski program, godinama sam ukazivao da se mora kreirati ekonomska politika koja će Hrvatsku zaštititi. Nisam uspjevao u otome i zato sam se uključio u politiku. Ovdje fali znanaj, odlučnosti i profesionalnosti, i ne mogu vam dati povjerenje zbog građana kojima sam obećao. Važnije mi je zaštititi vlastiti obraz.”, rekao je Lovrinović.

 

Trojica MOST-ovaca, zastupnici Ivan Lovrinović, Ivica Mišić i Jure Martinović još su ranije najavili osnivanje kluba zastupnika, a unatč podršci HDSSB-a, Domoljubna koalicija možda neće imati većinu.

Saga se nastavlja:)

 

Autor: Josip Novosel