SVE BI SEKE LJUBILE MORNARE

0

Za svaki san podsvjesno se procesuira stvarnost, a ona je ovakova:

1. Split je od prve bure u desetom misecu pun žena u pelicama: prave, falše, ofucane, neofucane, svih dužina i uzoraka: zečevi, nerc,  tigrovi, gepardi, vukovi, nojevi, gotovo neprcane koze.

I fejs ih je pun isto. Fensače u bundačama.
Advent je, uskoro će i šubare. To jer su nam i none bile u šubarama po  bonaci priko Rive. I u krznenim čizmama i boršama isto.

Je li im vruće u svemu tome?
Ma kaaaakvi!
Nema veze šta je vanka 19`C.
Jer sad će im priko Matejuške i Svetog Frane osvanit na dno Marmontove doktor Živago!

Razmišljam i ja o vađenju svoje falše bundice iz naftaline. Šta bi ja bila gora od njih! Lipa je moja pelica. Originalno je bila zamišljena samo za vinčanja i sprovode.  Ili romantično putovanje u Prag ili Londru. Niti mi se ko ženi,  slabo mi nešto i umiru zimi u zadnje vrime, a niko nigdi ni ne putuje.
O romantici da ni ne pričam

2. američki nosač aviona PUN mornara PUNih para naPUNija je splitsku luku. Naglasak je na riči PUN. Ako slučajno niste skužili.

3. stigle su s amerikancima u Split i kurbetine iz cilog regiJona, ma šta to značilo. Vidila san par zgodnih utegnutih crnogorskih gara u niskom startu, na kućicama, u petak. Gara, Gara,  ko ti gaće para?!

Konkurencija lokalnih isto je opaka.

Drugo mene nešto muči. Ako one, recimo, naplaćuju 200 eura, ja, da sad oću opalit fatureticu, jel, ne mogu onda nikako priko 20! Jer čisto sumnjam da bi ijedan tija upoznat samo moju osebujnu osobnost. Mislim da bi i moj tečni ingliš bija nebitan u druženju. Tako da moj lik pada u drugi plan, a neću vam lagat, nisam više od velikih djela za 20 eura!

Nemam ja šta činit vanka, dakle.

“Na ovaj način želimo poslati poruku da je Hrvatska članica NATO-a, da smo partneri u ovom dijelu Europe i da imamo i razvijamo odličnu suradnju sa vojskom SAD-a, kako mornaricom tako i kopnenom vojskom“, reka je Kotromanović.

Kojeg, kad pukne prva jača petarda kraj Đimija i Đonija, više nećemo čut ni vidit. Predsjednica će priko Prugova i Dugopolja grad okružit bodljikavom žicom. Past će i pomorska blokada kanala. Niko živ više neće moć u Supetar do daljnjega. Možda neću moć više ni na grudanje u dva moja kultna mondena zimovališta do kojih jedino mogu doć i bez zimskih guma, Ogorja i Aržana.  Sve zbog Kotromanovića i njegovog velkam govora!

A triba li turističkoj ponudi grada pod Marjanom NATO i 5500 bludnih amerikanaca i organizirane kurbetine iz regiJona, usrid adventskog šušura, a sve to za vrime   najvećih sranja ikad, doli u zemljama okolo  nafte?!
Triba!
Nek nas raznesu ISILOVCI usrid kućica, kad su baje!

I onda noću, kad mi prođu prve fumade,  iz sasvim nepoznatih razloga, sanjam ja tako san.
JA. Šetan gradom u pelici od srebrene, polarne lisice. Pun grad američkih mornara. Naravno, niđe druge žene na vidiku. Samo ja, lasica u lisici, ke preženca od žene, sve u meni!!! ZVIZ?U za menom…

Pa se probudin od druge ture fumada i odem pišat i pit mineralne. Jer mi je uz stres još i žgaravica od jučerašnje sarme, a mornari u snu mogu me sekund i pričekat, valjda?

Opet usnem.  E, jebiga, u nastavku neman više pelicu,  jel, ali kosa mi je duga i garava i svi mornari su me čekali dok se napijem mineralne. U prozirnom bodiju san I nekim čizmama ma veliki tak i  imam performans pred mornarima, koncertni spektal nasrid palube nosača aviona. I vitka san i utegnuta, altroke Šer!

Svi skandiraju moje ime, poluafanani. Crrrna kosa mi tuče po guzicama, drsko, dok plešem i pivam iz sveg glasa. Ja, kojoj je slon prnija u uvo na porodu!

“…If aj kud teeeern bek taaajm…”

Onda me probudi vlastito hrkanje. Puno prije nego eksplodiraju kućice, srićom.

Ne mora mi niko od vas govorit zašto san ovo sve sanjala i šta sanjarica kaže da mi to zapravo znači. Nisam pizda!

Autorica: Wanda

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20