MOST i HDZ imaju većinu, pokazali 78 potpisa!

0

MOST i HDZ imaju većinu, pokazali 78 potpisa

“Mi smo rekli da oni koji potpišu, mogu nastaviti pregovore. To je bio SDP. Kada su pogazili naše principe, mi tu nemamo što razmišljati. Inzistiramo na načelima. Očekujemo da ljudi s kojima pregovaramo budu iskreni i pošteni. Očekivali smo da će SDP biti korektan”, kazao je Petrov za RTL nakon konzultacija.

Na upit zašto odmah nisu išli na prijevremene izbore, kazao je da su tražili dodatni rok. Na upit kako su skupili potpise, kazao je da su svi danas bili u Zagrebu, a da je Panenić poslao svoj potpis.

“Mi smo bili na svim sastancima tako da nam nije bio problem skupiti potpise. Jučer smo se dogovorili da, bez obzira na inzistiranje SDP-a, nećemo ići s potpisima dok se ne formira cijeli paket. To je poštenija varijanta, dati priliku drugoj strani, od novih izbora”, dodaje Petrov.

Dodaje da je kasno sinoć dobio informaciju o tome što je SDP radio, ali ne želi otkrivati imena. “U tom trenutku se otvara lov na vještice. Ne znam kako će se provesti oni koji su zvali. Ne znam što SDP demantira, govoriti o tome da se nisu pozivali zastupnici MOST-a, a Milanović ih je sve javno pozvao”, dodaje Petrov i kaže da će se u iduća 24 sata definirati mandatar ili da će se raspisati novi izbori.

“Nisam rekao da ne želim biti mandatar, već da nam je prioritet nestranački mandatar. Karamarko neće biti novi mandatar”, zaključio je Petrov u ragovoru za RTL.

 

Preuzeto sa www.index.hr

Podijeli