FED je povisio kamatne stope. Hrvatska je definitivno bankrotirala!

0

AMERIČKE Federalne rezerve, nakon osam godina odlučile su podići kamatne stope na 0,25 posto, objavila je na konferenciji za novinare Janet Yellen predsjednica FED-a.

Osim toga, objavljeno je i da se očekuje da bi kamata do kraja 2016. godine trebala iznositi 1,375 posto. Ova odluka će vjerovatno prouzročiti rast dolara koji ionako već duže vremena snažno raste što će najviše pogoditi sve zemlje koje su se zaduživale u dolarima, a među njima je i Hrvatska.

Ako ste mislili da smo u banani i da su naši dugovi neotplativi i da gore ne može biti, onda ste se gadno prevarili. Tko god sastavi Vladu, naći će se u velikim problemima jer država je sada definitivno u bankrotu.

Iako su nam ovih godina Lalovac i ekipa prezentirali zaduženja u dolarima kao vrlo povoljne opcije i nisu se obazirali na stručnjake koji su ih upozoravali da će dolar rasti, sada možemo vidjeti koliko su takvi potezi bili riskantni. Njih to previše ne brine jer im je najbitnije kako da se zadrže na vlasti. To ćete sve platiti vi, a ako nećete moći, a nećete jer je te dugove nemoguće otplatiti, onda ćete to platiti manjim plaćama, povečanjem troškova života (rast cijena hrane, rast cijena režija), a većina vas i gubitkom svojih radnih mjesta što će naposljetku rezultirati i gubitkom vaših domova.

U 2016. i godinama koje slijede, telefoni Živog Zida neće prestati zvoniti. ”Al’ nemojte se zabrinjavati previše. To se ne dešava vama. To se uvijek dešava nekom drugom. Ljudi su si sami krivi što ne mogu plaćati dugove”.

 

Autor: Josip Novosel