RIJEKA: Jovanović i Linić izviždani, Sinčić i Šota pobrali ovacije publike!

0

Na jučerašnjem završnom sučeljavanju političara u trećem gradu po veličini u Hrvatskoj, u Rijeci, prepuna kongresna dvorana u zgradi Transadrije izviždla je sve one koji su vladali Rijekom zadnjih 25 godina.  Bahati Jovanović nije uspio svojim hvalama samoga sebe i svoga SDPa oduševiti baš nikoga. Negodovanje publike na njegov nastup i izviždvanje njegovih stavova komentirali su i mnogi ne SDPovci ali i neki SDPovci. Svi su ostali u čudu zbog čeka je Zoran Milanović u 8. izbornu jedinicu stavio baš čovjeka kojeg je smijenio s mjesta ministra jer iritira svojom agresijom građane u Hrvatskoj.

Ni bivši kolega Jovanovića, Slavko Linić, nije prošao ništa bolje.  Njegova izlaganja bila su prekidana povicima iz publike kojima se davalo do znanja da je sam Linić kriv za sadašnje stanje i u Rijeci i u državi.

Najzanimljiviji je bio predstavnik ŽIVOG ZIDA Ivan Vilibor Sinčić. Kazao je točno ono što je trebalo i ono što misle svi u državi. Sinčić je napomenuo da su sadašnje postojeće političke garniture srozale povjerenje građana u državu i u sustav te da su isti napravili kaos i anarhiju u društvu s nepoštivanjem građana i nebrigom prema društvu. Sinčić je napomenuo da postojeća politička garnitura štiti velike bankarske i monetarne sustave na štetu građana, te da će dolaskom na vlast vratiti monetarnu suverenost državi Hrvatskoj.

Izajava Ivana Sinčića o Damiru Kajinu izazvala je gromoglasan pljesak u dvorani: “Damir Kajin se nakon 20 godina sjetio da su u IDS-u korumpirani pa je sklopio koaliciju s Milanom Bandićem.”

Evo tko je sve govorio na sučeljavanju i koje su dobili ocjene za nastup i dojam  od 1 – 10;

Mile Biondić (HKS):  dobar nastup, kulturan i argumentiran OCJENA 7

Vladimir Kapuralin (SRP): loš nastup, nedefiniran, sanjar, zalutao u politiku OCJENA 2

Ivan Vilibor Sinčić (Živi zid): odličan nastup, jasan, oštar, neljubazan, pomalo ograničen na određene teme, srčan, pravičan OCJENA 10

Josip Borić (HDZ): odličan nastup, argumentiran, smiren OCJENA 9

Željko Jovanović (SDP) : loš nastup, argumentiran, agresivan, neuvjerljiv, ogorčen, inatljiv, netolerantan

Ines Strenja Linić (MOST): odličan nastup, stručna, jasna, kulturna, argumentirana : OCJENA 9

Ana Bobinac (ORaH): odličan nastup. kulturna, pametna, argumentirana, jasna OCJENA 8

Mario Alempijević (Akcija mladih): dobar nastup, pomalo nejasan u stvovima, nekongruentan OCJENA 7

Giovanni Sponza (IDS): oštar nastup, pomalo arogantan, nedovoljno argumentiran OCJENA 7

Blaženka Kulić (U ime obitelji): odličan nastup, brza, dinamična, srčana, argumentirana, kulturna

Petar Turčinović (Istarski demokrati): dobar nastup, nedovoljno jasan, nedovoljno argumentiran, kulturan OCJENA 6

Slavica Šota (Pokret otpora): odličan nastup, srčana, neugodna, brza, dinamična, ograničene teme, dugačka u objašnjavanju OCJENA 8

Slavko Linić (Uspješna Hrvatska): vrlo dobar nastup, argumentiran, iskustven, nedovoljno jasan, gnjevan i na trenutke agresivan OCJENA 8

Najlošija karika cijeloga sučeljavanja su bili voditelji. Pitanja nisu bila dostojna važnosti događaja.

Živu raspravu u Transadriji moderirali su novinari Novog lista Tihana Tomičić i Davor Mandić.

Kandidate su tretirali kao djecu u vrtiću s dozom omalovažavanja, imali su lošu komunikaciju s publikom, i još lošiju s kamerama. Njihova potreba da dokažu kako su baš oni šefovi svih tri sata sučeljavanja iritirala je sve prisutne. Novi list je najavio ovo sučeljavanje s naznakom da će ga voditi “ugledni” novinari te kuće. Ono što smo vidjeli daleko je od ugleda i profesionalnosti pa stoga niti ne čudi situacija u kojoj se trenutačno nalazi Novi list.

 

Članak je preuzet sa portala www.kigo.hr

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20