Život bez mjesečnih računa je moguć i u Hrvatskoj!

0

Kad bi vam netko rekao da ne morate svaki mjesec plaćati struju, vodu, plin, odvoz smeća, dopunsko zdravstveno osiguranje, obrazovanje itd., i da ne morate strijepiti od ovrha zbog neplaćenih računa, rekli bi mu da je to utopija. Rekli bi mu da nema besplatnog ručka i da svaku uslugu treba platiti. Djelomično bi bili u pravu, ali takav scenarij je moguć i nije utopija.

Sve usluge koje vam država pruža, već ste platili kroz poreze i prireze. Pitanje je samo kako se taj vaš novac raspoređuje. Država može iskoristiti taj novac za obrazovanje, zdravstvo, izgradnju infrastrukture, pružanje svih ostalih usluga koje su građanima nužne za život ili taj novac može potrošiti na svoje previsoke plaće, na zapošljavanje strančkih uhljeba u izmišljenim ministarstvima i izmišljenim radnim mjestima u državnoj upravi, na mirovine lažnih branitelja, na povlaštene saborske mirovine, na članarine za NATO, EU, Vatikanski ugovor, na nabavku nepotrebnog voznog parka, oružja itd.

Samo na članarine za EU, NATO savez, Vatikanske ugovore, povlaštene mirovine saborskih zastupnika, njihove previsoke plaće, mirovine lažnih branitelja, odlazi preko 10 milijardi kuna godišnje, a neizravni troškovi su i nekoliko puta veći od tog iznosa. Tu su i milijarde kuna koje od nas izvlače strane banke putem valutne klauzule, lihvarskih kamata i kojekakvih izmišljenih naknada za plaćanje i vođenje računa. Na uvoz hrane zbog nerealnog tečaja kune i valutne klauzule trošimo preko 16 milijardi kuna godišnje.

Imali smo i energetku neovisnost, ali su naši mudraci odlučili prodati naftna polja u Rusiji, prodati Inu i odreći se naftnih polja u Siriji. Jedan od tih mudraca se zove i Slavko, a poznat je i po tome što je Talijanima prodao naš plin i sad svoj plin kupujemo po većoj cijeni od Talijana. Dal’ su krivi za to političari ili ljudi koji ne misle svojom glavom i svake četiri godine biraju iste kriminalce iz lijeve i desne opcije, koji naš novac troše na sve, samo ne na ono na što bi trebali?

Plaćamo državi sve usluge kroz poreze i prireze i onda još jednom kroz previsoke račune. Političari si misle: Ako narodu nije stalo do sebe, zašto bi nama bilo stalo do njih. Krast ćemo ih dokle god možemo. Svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje.

8.11. 2015. možete pokazati da vam je stalo do vaših života i do života vaših sugrađana. SDP i HDZ ne bira niti 25% birača. Oni osvajaju vlast samo zato što ste vi prelijeni izaći na izbore ili zato što birate manje zlo.

Protiv valutne klauzule i života na dug, za besplatno obrazovanje i zdravstvo, bori se jedino ŽIVI ZID. Mi znamo za koga ćemo glasati, a vi donesite ispravnu odluku ili sljedeći put prst krivnje uperite prema sebi, a ne prema saborskim zastupnicima.

KAD NEPRAVDA POSTANE ZAKON, OTPOR POSTAJE DUŽNOST!

 

Autor: Josip Novosel

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20