IZNENAĐENJE: ŽIVI ZID ispred SDP-a i HDZ-a u velikoj predizbornoj online anketi! Ipsos puls i Crobarometar su lagali!

0

U predizbornoj online anketi portala Flash.hr, na više od 5300 ispitanika, Živi Zid je dobio podršku od 51% birača (2739 glasova). Anketa je krenula u petak 23.10. i trajala je do utorka 27.1o. Anketa je na dan objave putem društvenih mreža, poslana svim anketiranim strankama.

Iako će mnogi ovaj rezultat doživjeti kao iznenađenje zbog manipulacija u mainstream medijima, činjenica je da Živom Zidu svakim danom popularnost sve više i više raste. Na Facebooku imaju preko 100 tisuća fanova, što je više od svih ostalih političkih stranaka zajedno.

Zanimljivo je da je stranka U IME OBITELJI osvojila u anketi 14% podrške (733 glasova), a MOST 11% (627 glasova). Tek onda slijede SDP sa 11% (584 glasova) i HDZ sa 5% (271 glas).

Naravno da ovi postoci ne mogu biti pokazatelj ukupnog broja glasova koje će ove stranke dobiti na izborima, ali jasno pokazju da je internet populaciji dosta HDZ-a i SDP-a i da je među informatički pismenim ljudima Živi Zid glavni favorit na ovim izborima.

Nakon ove ankete postavlja se pitanje vjerodostojnosti anketnih agencija tipa Ipsos puls i Crobarometar, koje očito manipuliraju i namještaju ankete za vladajuće stranke i tako čine kazneno djelo obmanjivanja birača i dovode u pitanje legitimitet samog predizbornog procesa i na kraju krajeva, samih rezultata izbora.

 

 

 

Auor: Josip Novosel