SEXY PLEXY

0

SEXY PLEXY je dizajnerski tim kojeg čine dvije arhitektice, prvenstveno prijateljice, a zatim i poslovne partnerice, Iva Kreković i Sara Jurlin Šančić.

Recite nam nešto o sebi.

  • Ovim poslom bavimo se tri godine, ideja je krenula još za vrijeme Arhitektonskog fakulteta u sklopu kojeg smo upoznale pleksiglas kao materijal, izrađujući makete za svoje projekte 🙂
Spikes - Sexy Plexy
Spikes – Sexy Plexy
  • Arhitektonski fakultet osim stručnih segmenata , naučio nas je i brojnim stvarima koje su primjenjive i izvan same sfere arhitekture. Konkretno, naučili smo raditi u specijaliziranim programima koji nam danas omogućuju digitalnu pripremu potrebnu za laserko rezanje pleksiglasa.
Sexy Plexy
Sexy Plexy
  • Pleksiglas je kao materijal vrlo zahvalan i podatan. Osim velikog raspona boja i različitih načina obrade, primjenjiv je za različite svrhe. Od nakita, preko asesoara za dom do čak i manjih građevnih elemenata. Mi s vremenom uvodimo i nove materijale u našu priču, no oni će uvijek postojati u kombinaciji sa pleksiglasom jer je ipak ona naša početna baza , te dio našeg imena i vizualnog identiteta.
Sexy Plexy
Sexy Plexy
  • Pleksiglas je vrlo zahvalan materijal za obradu, a kupci ga vole jer im pruža mogućnosti da sami osmisle neki dizajn, mi ga digitalno pripemimo za tehničku obradu, te na taj način dobe custom made komad nakita ili npr.revera za vjenčanja.
Sexy Plexy
Sexy Plexy
  • Uzor u radu su nam definitivno sve sfere mode, arhitekture i dizajna. Nemamo direktno neki uzor iz kojeg crpimo inspiraciju, već ona proizlazi iz svih naših interesa. Naši osobni afiniteti naginju minimalizmu, monokromatskim kombinacijama,čistim i jasnim linijama, ali isto tako s vremenom shvatiš kako se moraš prilagoditi željama kupaca i trendovima, kako bi cijela ova priča bila i isplativa 🙂
Sexy Plexy
Sexy Plexy
  • Naš nakit izlaže se u 20 tak shopova duž Hrvatske i inozemstva. Isto tako, SEXY PLEXY nakit može se naći i na regionalnim sajmovima mode, no to je nažalost sve rjeđe , zbog nedostatka kvalitetnih evenata.
Sexy Plexy
Sexy Plexy

 

Sara & Iva – SEXY PLEXY

web: http://sexyplexy.com/

Facebook: https://www.facebook.com/SEXY-PLEXY-319924421391463/

 

 

 

 

Podijeli