Živi Zid spasio djecu samohrane majke: ”Ne dopustimo kriminalcima da izbacuju djecu na ulicu. Dom svima, a ne samo njima. Deložirajmo banke!”

0

Na prošlotjednoj konferenciji za medije, Živi zid je javnost upoznao sa slučajem obitelji Kovačević u Rijeci kojoj zbog kredita u “švicarcima” prijeti gubitak jedinog doma.
Gospođa Kovačević je pri kupnji stana uložila 60 000 EUR-a vlastite ušteđevine, te je samo 1/3 stana platila kreditom podignutim u Erste Banci.

Danas, 16.09. na Općinskom sudu u Rijeci održana je prva javna dražba na kojoj je u prodaju stavljena nekretnina, odnosno jedini dom obitelji Kovačević.
Nekretnina je stavljena na dražbu dok se u njoj nalazi gospođa Kristina sa svoje dvoje malodobne djece.

Kako je i ranije najavio, Živi zid je u predviđeno vrijeme dražbe došao pred Općinski sud u Rijeci kako bi svojim prisustvom dao podršku obitelji Kovačević, te ukazao na problem ovršenih nekretnina, čija brojka od 2008. godine do danas raste po nezamislivim brojkama, a statistički podaci pokazuju da se njihov broj u 6 godina krize povećao za 2000%.

Na prvoj dražbi doma obitelji Kovačević nije se pojavio niti jedan potencijalni kupac.
Živi zid smatra da je svojim aktivnostima uspio senzibilizirati javnost i potencijalne kupce da ne kupuju ovršene nekretnine u kojima se nalaze obitelji, često i sa malodobnom djecom.

Foto: Živi Zid
Foto: Živi Zid

Također svojim aktivnostima apelira na potencijalne kupce ovršenih nekretnina da ne budu suučesnici prijevare u kojoj obitelji gube svoje jedine domove i postaju beskućnici.
Nedopustivo je da se nekretnine prodaju u pola procijenjene vrijednosti, a obitelji izbacuju na ulicu.

Živi zid najavljuje da će i dalje stajati uz obitelj Kovačević, u sljedećim dražbama koje slijede i svim daljnim zbivanjima oko njihovog doma.

Foto: Živi ZId
Foto: Živi ZId


Nakon dražbe Živi zid je svoje nezadovoljstvo iskazao i pred Erste Bankom, koja je u spomenutom slučaju dala sporni kredit u “švicarcima”. Zanimljivi su bili i transparenti članova Živog Zida na kojima je pisalo: ”Niti jedna država ne pregovara s teroristima”, ”Pobjedili smo agresore, pobjedit ćemo i vas. Deložirajmo banke”, ”Dom svima, a ne samo njima”, ”Nije Bohaček glasnogovornik banaka, nego Vujčić”, ”HDZ=SDP”, ”Ukradeš kruh u zatvor, ukradeš 2,5 milijarde kuna, porezne olakšice”, ”Ne dopustimo kriminalcima da izbacuju djecu na ulicu”, ”Sve kredite u kuneske. Ne primamo plaću u eruma i švicarskim francima” itd.

Foto: Živi ZId
Foto: Živi ZId

Živi zid se između ostalog zalaže za trenutni moratorij na sve ovrhe i deložacije iz jedinih domova, ukidanje valutne klauzule pri kreditima odnosno konverziju svih kredita u kunske kao i povrat svih preplaćenih sredstava.


 

Autor: Josip Novosel

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20