Međunarodna ljetna škola jazza (Bol na Braču) 21.8.-31.8. 2015.

0
Izvor: International Summer Music School -Pucisca-island-Brac
Izvor: International Summer Music School -Pucisca-island-Brac

Usavršite vaše glazbene vještine sa slavnim profesorima iz čitavog svijeta na čarobnom otoku braču. Nezaboravno iskustvo.

Ljetna glazbena škola Pučišća – otok Brač – Hrvatska, održava se u srpnju i kolovozu svake godine još od 1995. Pokriva različite glazbene žanrove (klasiku, jazz, pop/rock/fusion) u odvojenim flashm radionicama, podijeljenim po instrumentima. Svaki instrumentalni tečaj održava se u odvojenoj desetodnevnoj radionici i sastoji se od individualnog rada s profesorima i rada u instrumentalnim skupinama. Tijekom desetodnevnog tečaja, održavaju se mnogi koncerti na kojima nastupaju pristupnici škole, profesori i drugi flashci u Pučišći i u drugim gradovima na otoku Braču te se naposlijetku održava završni koncert pristupnika škole.

Broj pristupnika u svakoj grupi je ograničen kako bi se osigurala maksimalna kvaliteta učenja. Cilj ove ljetne škole je pružiti potencijalnim studentima mogućnost rada na svom glazbenom znanju bez pritiska rutinskih obaveza u izuzetno m prirodnom ambijentu malog otoka, smještenog na predivnoj obali, te provođenje nezaboravnog ljetnog odmora s drugim flashcima i flashm učiteljima.

U 18 godina postojanja škole, svake godine je održano oko 50 seminara koje su vodili profesori iz Hrvatske, Europe, SAD-a i Rusije, a do sada je već 3000 pristupnika iz cijeloga svijeta pohađalo školu.

Studenti i učitelji, koji dolaze učiti i raditi u Puščišći , dolaze iz Slovenije, Hrvatske, Francuske, Austrije, Njemačke, Makedonije, Poljske, Ukrajine, Španjolske, Portugala, Italije, Srbije, Mađarske, Češke, Slovačke, Švedske, Finske, Ujedinjenog Kraljevstva, SAD-a, Kanade, Rusije, Kazahstana, Venecuele, Kine, UAE-a, Japana…

foto: Josip Novosel
foto: Josip Novosel

Od 21.8. do 31.8. na otoku Braču /Bol, održat će se ljetna jazz škola (Jazz, Latin, Salsa, Fusion, Pop…) u kojoj će polaznici svakodnevno vježbati individualno i na grupnoj nastavi, najpoznatije jazz standarde i jazz tehnike (sviračke i pjevačke), a završni dan škole će svi zajedno nastupiti sa svojim profesorima na glavnom trgu u Bolu na Braču.

U ljetnoj školi jazza, s polaznicima će raditi renomirani domaći i strani profesori, profesionalni jazz flashci:

Članovi benda: PIANO: Hrvoje Galler, BUBNJEVI: Damir Fenrich, Kontrabas: Jura Vrandečić

http://www.music-school-pucisca.com

 

Autor: Josip Novosel

Podijeli