Nakon sukoba s HEP-om, čak 18,45% birača podržava ŽIVI ZID

0

Unatoč medijskoj blokadi, ŽIVI ZID se uspio profilirati kao treća najjača stranka u državi, a nedavnom akcijom neposluha prema samovolji HEP-a i prisilnom ukapčanju struje siromašnoj obitelji izveli su nešto do sada neviđeno na ovim prostorima. Državni monopolist je ostao u šoku. Iako su neki građani negodovali i komentirali kako je to bezakonje i kako su ona oni onda glupi što plaćaju struju, promijenili su mišljenje nakon medijske objave pisma ŽIVOG ZIDA upućenog HEP-u.

U pismu između ostalog piše: ”Morat ćete dokazivati tko vam je dozvolio isključenje struje kad u Ustavu stoji da je država dužna svakom čovjeku osigurati osnovne uvjete za život.
( čl. 62. st.1., čl.65, st.1, čl.70. st.1… )
(Europska konvencija i zaštiti ljudskih prava, čl. 14. )

Nakon dugo vremena, narod se opet počeo solidalizirati, a od podrške od preko 13% birača, u samo nekoliko dana ŽIVI ZID prema posljednjoj anketi, podržava njih 18,45% što je samo 2% boda manje od podrške koju ima drugoplasirani SDP. Živi Zid je doslovce pomeo ORAH sa političke scene, a pitanje je samo dana kad će postati druga najjača stranka u zemlji. Ako ovako nastave, do izbora bi mogli prestići i HDZ kojeg nažalost podržava skoro 26,9% građana.

Ovo su samo neki od komentara podrške ŽIVOM ZIDU na društvenim mrežama i web portalima:

– Pa samo ova “akcija” ukopcavanja struje toj obitelji je izavala reakciju a to je da je napokon netko presao sa rijeci na djela. Narod je uvjek bio takav…ceka da ga netko povede i onda lavina zapocne nezaustavljivo.

– E SVAKA VAM ČAST; KAPA DO PODA JEDINI STE KOJI SE BORITE ZA PRAVDU U OVOJ JADNOJ ZEMLJI; Živjeli, neka vam je sa srećom!!!

– HEP kao javna tvrtka da svojim građanima SLUŽI kako cijenom kako uslugom..ona ih GULI… bravo ŽIVI ZID.. jedna iskrena sa moje strane o izborima
1. HDZ me prevario
2. SDP me prevario

3 VAMA dajem moj glas..makar me i prevarili.. ali imajte u vidu da u tom slučaju mog glasa više nema.

 

Autor: Josip Novosel

*Anketu je proveo portal Flash.hr na 870 ispitanika.
Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20