Ella Dvornik se vraća u Split:)

0
foto: Sara Pavičić
foto: Sara Pavičić

Nedavno mi je Ella poklonila avionsku kartu za London. Nisam se toliko veselio još od kad mi je majka za rođendan poklonila šampon protiv ispadanja kose. Odmah sam se otišao pohvaliti na fejsu: ”Bolje biti u Londonu nego na zavodu za zapošljavanje. Patite obični smrtnici, patite:)”

Cijelo vrijeme sam razmišljao kako bih joj se mogao odužiti za kartu i gostoprimstvo u Ujedinjenom Kraljevstvu. Pomislih u sebi: Moram joj kupiti nešto za rođendan što će zasjeniti sve poklone njezinih prijatelja tako da pokažem svima kako je moja ruka, iako kratka, nadasve široka. Nema ljepšeg nego doći na proslavu i gledati zavist slavljenikovih prijatelja i pritom nadolijevati ulje na vatru: Nije nešto posebno (Armani parfem, Gucci torbica, Rolex i boca Dom Perignona…), al’ je od srca.

Gnušanje koje u tom trenutku slavljenik osjeća prema ostatku škrtih prijatelja, ne može se kupiti novcem. Mislio sam si: Uzet ću sve to i papirnate K-plus maramice da si radnička klasa može obrisati suze kad im Ella priopći da više nisu dostojni njezina prijateljstva.

Izvor: Croatia Airlines/facebook
Izvor: Croatia Airlines/facebook

Kako sam patriotski nastrojen, odlučio sam joj pokloniti nešto s hrvatskim predznakom. Trebala mi je inspiracija pa sam si pustio najdražu pjesmu Dražena Žanka ”Od stoljeća sedmog”.

Na krilima domoljublja odlučih: Ona je meni poklonila jednu avionsku kartu, a ja ću njoj dvije. Za nju i dečka, Croatia Airlines u smjeru Lijepe naše:)

Odmah sam nazvao njezinu mamu Danijelu kako bih se pohvalio ovom sjajnom idejom. Zlobna kraljica je nakon prvotnog šoka umiljato upitala: ”Od kud ti pare sirotinjo? Rekao si da nemaš za grah na Sljemenu?”

Odgovorih: ”Ko’ je sirotinja? Daj pet karata!”

Danijela: ”Ma kakvih pet karata? Njih je dvoje? Ne budali.”

Ja: ”Kupit ću pet samo da vidiš da imam. Pet ili ništa!”

Danijela: ”Ti si budala. Kupi rađe onda dvije u business klasi, umjesto pet, kad glumiš facu. I šta ćes sad čekat do rođendana? Pa to je tek u prosincu. Kupi joj sad za ljeto pa neka lijepo dođe u Split na Ultru.”

izvor: Pepsi Hrvatska
izvor: Pepsi Hrvatska

Pomislih: Tako stara, a tako mudra žena. Stvarno. Ella je hrvatska ambasadorica za PEPSI i upravo sudjeluje u Ultra Pepsi challenge kampanji. Ovo je idealan spoj. Kupit ću joj dvije karte u business klasi za ljeto. Već vidim njezino ozareno lice: ”Oh Dom Perignon, pavijanovi kažiprsti u umaku od slavujevih obraza. Mljac, mljac….. London je puno lip, al’ nije ka Split….”

Nazvao sam brokera i rekao: Prodaj dionice Dione. Trebaju mi pare. Znam da će se jednoga dana pisati o mojim dobrim djelima, ali dok taj dan ne dođe, pisat ću ja sam o sebi. Neka cijeli svijet zna o mojoj velikodušnosti iz svibnja 2015. kad sam odriješio kesu i kupio dvije avionske karte u business klasi. Sad vas prožima tuga i zavist jer vama nikad nitko nije poklonio nešto tako ekskluzivno. Možete recimo sljedeći put kad se vozite u ZET-u, na autobus nalijepiti naljepnicu AIR i onda se svima hvaliti na fejsu kako se vozite u AIRBUSU:)

Stara latinska poslovica kaže ”IN VINO VERITAS” ili u prijevodu “Tko leti, vrijedi, tko vrijedi, leti, tko ne leti, ne vrijedi.”

PS: KUPUJMO HRVATSKO:)

www.croatiaairlines.com

https://instagram.com/croatia.airlines/

https://www.facebook.com/croatiaairlines

 

Autor: Josip Novosel