Ella Dvornik je otkrila svoju religioznu stranu. Napisala je odu Bogu:)

0

Ella Dvornik je otkrila svoju religioznu stranu. Napisala je odu Bogu (pod Bogom mislim na sebe, a ne na Stvoritelja ili njegovog razapetog sina:))

Nakon što sam sredio jedan poslić za Ellu, napisao sam joj da mi se ubuduće obraća sa Bože ili Dragi Bože, Gospodine (Stvoritelju) ili sl. Ella je poetska duša i skladala mi je pjesmu, koja je bajdvej jedna od najljepših pjesama koju sam ikad pročitao. Suze radosnice su mi krenule, kao onog dana kad je Kolinda postala predsjednica. Nazvat ću Zlatokosu i predložiti joj da ova pjesmica uđe u obaveznu domoljubnu, dječju lektiru, a ne bi bilo zgorega niti da ju djeca moraju naučiti napamet i recitirati ju za moj rođendan.

ODA BOGU

Oče naš, koji jesi na nebesima, vidi se veličina tvoja, budi nada moja, neka Titov grm te čuva, dok tsunami u centru duva, nek nam stižu avioni, nek te vole u Dioni, jer najbolji si Bože, bolje ne može, ljubimo kratke noge tvoje, dajemo ti duše svoje, kredit ćemo otplaćivat tvoj, ako budeš uvijek Bog moj. Amen

Ella Dvornik

 

PS: Za one koji još uvijek ne znaju tko je Bog, evo odgovora: Josip Novosel, autor ovog članka, samozatajni bacač uroka, ljubitelj goblena sitnog boda, dopisni član časopisa ”Ugnjetavani Srbi”, štovatelj samoposluga i iskreni ljubitelj svoga lika i djela. Prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.