”Pas ne smije na novi kauč!”

0
Foto: Nika Ost
Foto: Nika Ost

”Pas ne smije na novi kauč!” – kad je riječ o kućnim životinjama, meni je ovo izjava mučitelja životinja, a često se čuje. Kiara je obitelj, to je njen stan i ima novi kauč heart emoticon ”ZMAZAT ĆE KAUČ!!!” Nema veze ako zmaže kauč, bit će u životu puno kauča i presvlaka, a Kiara je samo jedna. Poanta priče: smiješni su mi ti vlasnici kućnih pasa koji se samo bave nekim debilnim restrikcijama tipa to, kupi se novi kauč i onda odjednom pas ne smije na njega, a na stari jegodinama smio. Kaj bi si taj pas koji odjednom ne smije više na kauč trebao misliti? Od oduzimanja takvih naizgled malih stvari psi padaju u depresiju, vrijeđaju se i pate i moje cijenjeno mišljenje je da su ljudi – koji psima iznenada oduzimaju stvari i prava na koja su navikli – kreteni.

Ako već imaš kućnog psa i ne možeš se nositi s idejom da taj pas sjedne na tvoj novi kauč – e pa onda nemoj kupovati kauč od bijelog antilopa ili ako je tvoja fobija da će se bilo kakav novi kauč zaprljati baš toliko velika, onda nemoj kupovati novi. Ako pak nemreš živjeti s pomisli da pas ikad sjedne na ikakav kauč pa i onaj stari, onda ga ko najmanje štene nauči da to ne dolazi u obzir.

Ako ga nisi sposoban to naučiti (a vrlo moguće da nisi), onda nemoj nabavljati psa u stan. Ako pak jako želiš psa u stanu, a rušiš se u nesvijest od pomisli ”pas+kauč”, onda jebiga prodaj stan, preseli se na selo, tamo napravi grijanu štalu i tamo si imaj psa koji ne smije u kuću i nije kućni ljubimac nego postoji tek tak, ko poludivlja životinja isključivo za dvorište koja nikad neće saznat da postoji kauč (nedobog krevet). Evo Kiara govori da napišem: SKRATI I NAPIŠI SAMO – JEBOTE KAUČ!

 

Autor: Nika Ost