CAMERON CARPENTER NASTUPA U LISINSKOM

0
Jazz.hr
Jazz.hr

„Pali anđeo koji je orguljama vratio njihov grijeh…“ Von Wolfram Goertz za Die Zeit

Stereotipe koje ste imali o orguljašima možete zaboraviti čim ugledate američkog virtuoza Camerona Carpentera, superzvijezdu koja punk izgled vješto kombinira s velikim talentom. Nakon diplome na njujorškom Julliardu odlučio je pokazati da i za orguljama publici možete pružiti jedinstveni performans te da je, osim klasične glazbe, na tom instrumentu moguće svirati i pop i jazz.

Njegov repertoar obuhvaća neke klasike orguljske literature, poput kompletnih djela J. S. Bacha i Césara Francka, ali i njegove vlastite kompozicije te stotine transckripcija djela koje je sam pripremio.

Carpenter je prvi orguljaš koji je bio nominiran za nagradu Grammy i to za njegov prvi solo album Revolutionary. Doživite drugačiji zvuk orgulja uz zanimljivog virtuoza na monumentalnim orguljama Lisinskog, koje je, s obzirom na to da ništa ne prepušta slučaju, sam i dizajnirao.

„Njegovo sviranje, u kojem koristi registre kako bi stvorio široki spektar boja, je izvanredno. Teško je odoljeti njgovom zavođenju…“ Tim Ashly za Guardian

„Ekastravagantno talentiran…odgovor publike bio je bučan…sve što dotakne postane fantastično i veličanstveno…“ Zachary Woolf za New York Times

Program:

 Johann Sebastian Bach/Cameron Carpenter: Preludij iz Suite za violončelo solo u G-duru, br.

1, BWV 1007

 Johann Sebastian Bach: Trio Sonata u G-duru, br. 6, BWV 530

 Johann Sebastian Bach: Fantazija I fuga u g-molu, BWV 542

 Marcel Dupré: Varijacije na temu Noël, op. 20

 Wolfgang Amadeus Mozart: Sonata u D-duru, br. 6, KV 284 (205b)

 Isaac Albéniz: Evocación

 Improvizacija sonate

Ulaznice po cijeni od 100, 140 i 160 kn se mogu kupiti na blagajni Lisinskog i online www.lisinski.hr

Podijeli