Veliki prosjved UDRUGE FRANAK ispred HNB-a u subotu 28.3. u 11:55h

0

Udruga Franak pozvala je svoje članove na posljednji miran prosvjed, ispred HNB-a, 28. ožujka u 11:55h ispred HNB-a.

izvor: flash.hr
izvor: flash.hr

Osam je subota iza nas. Veliko hvala svima na podršci, strpljenju i trudu koje ste uložili u protekla dva mjeseca, te mirnim, dostojanstvenim okupljanjima i paljenjem svijeća ispred banaka iskazali svoju potporu borbi Udruge Franak, a svekolikoj javnosti kontinuirano ukazivali na zajednički problem sviju nas.

Sukladno našim planovima, slijedeći i završni korak, kojim pored nastavka pregovora nastojimo provesti ispunjenje 5 zahtjeva Udruge Franak, mirni je prosvjed (okupljanje) ove subote, 28. ožujka 2015. godine u Zagrebu.

Navedenim mirnim okupljanjem i paljenjem svijeća, po posljednji put prije okončanja pregovora, odat ćemo počast svim žrtvama kredita sa klauzulom u švicarskim francima. Tim ćemo činom dati podršku i našim kolegama-supatnicima iz država u okruženju, jer će se istoga dana održati prosvjedi u Sarajevu, Beogradu, Ljubljani i Podgorici. Također, pružit ćemo i svesrdnu podršku pregovaračkom timu Udruge Franak za snagu i ustrajnost u pregovorima, sve do okončanja istih.

Svima nam je poznato da su pregovori trenutno odgođeni, obzirom da banke nisu odradile svoj dio posla, odnosno nisu izradile konkretne i detaljne prijedloge za konverziju kredita, dok istodobno svakoga dana netko od naših članova ili simpatizera biva ovršen ili ostaje bez svoga doma.

Toga je bilo dosta! Najavljena subotnja aktivnost posljednja je u nizu takovih naših aktivnosti izražavanja negodovanja zbog nerješavanja problema. U našem slijedećem okupljanju, koje više neće biti mirno okupljanje radi paljenja svijeća, bit će nas daleko više!

Ove subote planiran je početak okupljanja od 10,00 sati na Trgu Francuske Republike, zatim formiranje mirne i dostojanstvene kolone te pješačenje do zgrade HNB-a, gdje ćemo u 11,55 sati (5 do 12!) zapaliti 1000 svijeća i pokazati da držimo danu riječ i ne odustajemo od naših 5 zahtjeva. Želimo javno pokazati i dokazati našu brojnost, zajedništvo i snagu u situaciji kada nas se okupi samo jedan manji dio svih oštećenih i obespravljenih.

Svi ste ove subote pozvani i dobrodošli, sukladno Vašim osobnim mogućnostima organizacije i dolaska, obzirom da materijalno-financijske resurse kojima Udruga Franak trenutno raspolaže, moramo sačuvati za slučaj organizacije velikog (masovnog) prosvjeda, ukoliko daljnji pregovori sa bankama ne rezultiraju ispunjenjem naših zahtjeva. Iz navedenih razloga svima se zahvaljujemo na razumijevanju.

O daljnjem nastavku i tijeku pregovora, kao i o svim ostalim aktivnostima Udruge, bit ćete pravovremeno izvješćivani od strane regionalnih koordinatora i povjerenika.

Vaša Udruga Franak

test
test
Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20