THE VOICE

0
izvor: https://www.facebook.com/TheVoiceHRT
izvor: https://www.facebook.com/TheVoiceHRT

Mladi, stari, oni koji znaju pjevati i oni koji misle da znaju pjevati uzbuđeno su dočekali hrvatsku inačicu showa „The Voice“ u kojem se traži najbolji vokal Hrvatske.

Članovi žirija su izvođačima okrenuti leđima te se okreću prema njima ako im se sviđa zvuk njihova glasa i time ih pozivaju u svoj tim. Ako se više njih okrene, izvođači mogu birati u čiji će tim ući, ali ako se nitko ne okrene tu je kraj puta za izvođača.

U ulozi žirija, odnosno mentora, ovdje se nalaze Jacques Houdek, Tony Cetinski, Ivan Dečak i Indira Levak. Oni se po šabloni showa nadmeću i prepiru za kandidate kako bi osigurali one najbolje za svoj tim.
Sve je više kandidata, a mjesta u timovima je sve manje pa mentori pomno biraju one prave za svoje timove od 12 natjecatelja koje, kako vole naglašavati, planiraju voditi do pobjede.

Prvi kandidat četvrte epizode bio je Vladimir Matica koji je svojom žestokom izvedbom AC/DC-jeve pjesme „Highway to hell“ zapalio publiku i okrenuo sve mentore osim Dečaka da bi naposlijetku odabrao Tonyja.

Sljedeća je bila Antonela Đinđić s pjesmom „Di sole e d’azzurro“ kojom si je osigurala mjesto u Jacquesovom timu kojeg je, kako je rekao, osvojila njena emotivna i lirska izvedba.

Ivona Mrazović je izvela pjesmu”Roar”, no nitko se nije okrenuo uz komentare kako je „previše cvrkutavo“ od strane Jacquesa dok je Indira rekla da za nju ima još vremena jer je mlada.
Iste sreće je bila i Matea Dominiković koja je izvela pjesmu “Don’t Speak” te joj se nitko nije okrenuo, ali kad su mentori saznali da je došla sama, svi su se ustali i zagrlili je.

Za glasom Romane Lalić Pejković okrenuli su se svi mentori osim Indire, a iako se Dečak izjasnio posebno impresioniranim, kandidatkinja je izabrala Tonyja čiji ju je snažni argument da ima 25 godina karijere privukao.

Sven Pfeifer je izveo pjesmu Josha Grobana „You raise me up“ i uspio pridobiti mentoricu Indiru, a ostali mentori su zaključili kako si odgovaraju po energiji na što je Sven priznao kako je obožavatelj Colonije te zapjevao s indirom njenu pjesmu.

Potom su se Indira i Dečak okrenuli Danielu Juriševiću koji je izveo zahtjevnu pjesmu „Don’t stop me now“ grupe Queen. Odabrao je mjesto u Dečakovom timu i iako se Jacques nije okrenuo, priznao je kako mu je malo žao jer je primijetio zanimljive kvalitete u Danielovu glasu.

Riječka rockerica Ana Cerovac je u zadnjem trenu osvojila mjesto u Jacquesovom timu otpjevavši pjesmu Janis Joplin „Me and Bobby McGee“. Dečak je komentirao kako je ipak dobro što nema samo on rockere u timu.

Zatim je Samanta Bučaj izvela pjesmu Ette James „At last“ i premda su mentori primijetili tremu u glasu, uspjela si je osigurati mjesto u Indirinom timu koja je rekla da u njoj osjeća veliki potencijal.

Nakon Samante, Ines Stjepanović izvela je pjesmu “Sober“, no nitko joj se nije okrenuo. Tony je rekao da je jedini razlog tomu taj što ima sličnih izvođača u timu, a kad ju je Indira pitala što će reći svojima u Osijeku, pozitivnim je stavom rekla „Da sam prošla!“.

Ne tako sjajan početak imao je Marin jurić Ćivro sa pjesmom Billa Withersa „Ain’t no sunshine“ , no uspio se izvući i odraditi ostatak pjesme na takvoj razini da su se i Dečak i Indira okrenuli. Tony je primijetio da je Marin imao dobru ideju za izvedbu i dao mu priliku da početak otpjeva još jednom ispravno. Marin je zatim izabrao Dečakov tim koji mu je ushićeno skočio u krilo poželiti dobrodošlicu.

Posljednja natjecateljica, Elena Stella, izvela je pjesmu Michaela Bublea „Cry me a river“ i već prvim taktovima svojim je jazz glasom pridobila Tonyja, a zatim i Dečaka te na kraju i ostale mentore. Indira je rekla kako se tek na kraju okrenula jer je uživala u izvedbi, Jacques je komentirao kako je visoka razina estetike kod Elene, a Dečak je rekao kako bi ona bila perjanica njegovog tima popunjenog različitim izvođačima te se Elena naposlijetku odlučila baš za Dečakov tim.

Cijeli show ima i svoju službenu stranicu http://voice.hrt.hr, te facebook stranicu https://www.facebook.com/TheVoiceHRT, a napredak kandidata se može pratiti i na posebnom kanalu na You tubeu https://www.youtube.com/user/TheVoiceHRT/videos.

autor: Helena Novosel

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20