Vlatko Štampar – duhoviti slikar

0
Vlatko Štampar/facebook
Vlatko Štampar/facebook

Iako prezirem sve ljude podjednako, nekako najviše prezirem one visoke. Šta će nekom više od metar i sedamdeset? Ne treba ti brate. Samo provociraš. Ne treba takvima niti davati medijskog prostora. Ima nas patuljaka da se piše od jutra do sutra, al’ nije sad ni vrijeme ni mjesto da pričam o svojim frustracijama. Došli su ti dani u mjesecu kad sam dobar čovjek pa pišem o liku i djelu Vlatka Štampara, ne toliko zbog njegove visine (preko 2 metra luđak ima) koliko  zbog njegovog slikarskog talenta.

Vlatko Štampar rođen je 1987 u Čakovcu. Prve traume proživljava u 2. Osnovnoj školi u Čakovcu gdje biva nesretno zaljubljen 7 godina u istu curu. Isfrustriran time, okreće se crtanju. Nakon osnovne škole upisuje graditeljsku školu – smjer dizajner unutarnje arhitekture. Ona upisuje gimnaziju. Nakon srednje škole upisuje studij arhitekure u Zagrebu koju skoro u roku završava. Simultano uz studij kreće polako nastupati na open mic večerima u zagrebačkom Purgeraju i polako razvijati svoje autorske fore.

Danas je diplomirani arhitekt koji iza sebe ima 6 godina komičarskog iskustva i previše legalizacija. Vlatko kaže da je za njega idealan život:” Kroz dan crtati i slikati, a navečer nasmijavati ljude”.

Vlatkove stand up nastupe možete gledati u zagrebačkom Studiju smijeha, a kod nas na portalu možete pogledati galeriju njegovih genijalnih slika i ako niste djeca radničke klase možda i kupiti koju, jer bi to mogla biti dobra investicija za budućnost.

Hiperrealistični portret glumca Zacha Galifankisa:

zack olovka 100x100cm Izvor: Vlatko Štampar
zack olovka 100x100cm
Izvor: Vlatko Štampar
jack&sally koza Izvor: Vlatko Štampar
jack&sally koza
Izvor: Vlatko Štampar

 

autor: Josip Novosel

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20