Vroom je spotom za pjesmu ”Suživot” zasjenio Baby Lasagnu i Eurosong

0
Mediji bi bili prepuni Baby Lasagne i njegove pobjedničke pjesme na Dori da jedan čučerski bend nije izbacio novi spot. Pitate se jamačno koji je to bend? O kakvom spotu je riječ? Zar postoji glazba u Čučerju? Tko je Baby Lasagna?
Budimo realni, ovaj intervju se objavljuje samo zato što je članica benda, pjevačica, klavijaturistica i tekstopisac aka Helena Novosel, sestra Dragog Vođe, a dotični je vlasnik Flash.hr portala i odlučuje što je vrijedno objave, a što nije, pritom dajući prednost onima koji plaćaju.
Vroom – Helena Novosel
Foto: Petar Krajačić Vilović
Za početak: Tko stoji iza benda Vroom i kako je nastao ovaj glazbeni kolektiv? Zašto snimate u Čučerju i što uopće znači Vroom? Zar niste mogli imati neko lijepo ime: Čučerske strijele, Anđeli Čučerja… ili nešto progresivnije tipa: Vjetrovi šupka, Baby sarma…?
Vroom čine Roni Kranjec na basu i vokalima, Helena Novosel na klavijaturama i vokalima, Branimir Lozo na gitari i Rafael Lozo na bubnjevima, a okupili smo se prije od prilike dvije godine nakon što smo svi zajedno svirali za jedan drugi projekt.

Čučerje je pitoreskni kraj u kojem je niknuo naš studio koji smo podigli vlastitim rukama jer tko ne bi htio, u žaru kreativno-stvaralačkog tripa, vidjeti srne kako mu skakuću oko automobila ispred studija?

Ime Vroom smo izvukli iz naše prve pjesme „Kiša“ i za tu onomatopeju je zaslužan Helenin sin koji je veliki ljubitelj motornih vozila, a nama je sjelo jer smo veliki nezreli divljaci i volimo se hajpati animalnim povicima „Vroom Vrooooom“ kad nam dobro ide proba. Kad mjuza vozi, onda vozi!

Vroom
Foto: Petar Krajačić Vilović
Javnost još nije čula ni za vaš prvi spot ”Kiša”, a vi ste već izbacili drugi spot za pjesmu ”Suživot”. Pošteni napaćeni Hrvat se s pravom pita: Suživot s kime? Sa Srbima? S transvestitima? Nepalcima?… Jel’ ovo neka nova propaganda? O čemu govori pjesma i tko je pisao tekst? Jel’ istina da je i Neno Belan radio s vama? 

Kiša je izašla kao naš prvi singl kad smo odlučili kako je vrijeme da prestanemo sjediti na materijalu i čuvati ga kao zmija noge. Valjalo ga je pustiti u svemir, a tako nekako smo i napravili i pustili da ga ljudi otkriju bez velike PR pompe. No i dalje nam ostaje najdraža stvar za puštanje tijekom kišnih dana.

Svatko je slobodan dopuniti prvu rečenicu pjesme, npr. Helena bi mogla reći „Suživot s tobom je pjesma, Dragi Vođo…“ referirajući se na prekrasne dane odrastanja u Dubravi kad si ju ignorirao jer si bio velik i cool, a ona je bila dosadna slinava klinka.

Tekst je nastao u suradnji s Tanjom Marjanović koja je bila velika inspiracija za sam temelj pjesme tijekom jednog kreativnog ljeta na otoku gdje Heleni često mašta žešće proradi, a govori o strastvenoj vezi za koju shvatimo da je zapravo potpuno toksična. Prozračna tema popraćena jako sexy Vroom aranžmanom i okrunjena Branimirovom gitarskom solažom.

Oba singla su snimana u riječkom studiju Nene Belana što nam je bila prilika za bendovski izlet te divno iskustvo na kojem mu zahvaljujemo, a produkciju Suživota potpisuje Berko Muratović iz Funhouse Studija.

Suživot
Cover art: Nikolina Žabčić
I prvi i drugi spot su animirani. Tko je radio animaciju i kako si netko iz Čučerja uopće može priuštiti animirani spot? Tko stoji iza vas? Tko vas plaća? Priznajte sada i bit će nam svima lakše.

Nakon odlične suradnje s animatoricom Nikolinom Žabčić na prvom singlu, odlučili smo nastaviti u istom tonu i udahnuti animaciju u naš sljedeći, malo drugačiji, singl „Suživot“. U ovom spotu i dalje pratimo lik Lennyja koji je svojevrsni predstavnik Vrooma u animiranoj dimenziji i pliva kroz razne situacije u koje ga naše pjesme i ideje stavljaju.

Animacija je skupa igra, no odlučili smo se za taj imidž i jednostavno nam je sjeo. Nasreću, plaćanje nikada nije bilo problem jer su se dečki iz benda oženili bogato (osim Braneta koji je i dalje slobodan, drage dame), a također radimo obične poslove sa strane kako bismo uzdržavali obitelji i naš razvratni bendovski alter ego.

Vaša glazba je neka mješavina rocka, jazza, popa…, a svi znamo da u Hrvatskoj prolazi samo Aleksandra Prijović. Za koga vi radite svoju glazbu? Imate li uopće nastupe? Vrte li se vaše pjesme na radiju? Ne kaže naš narod uzalud: Harmonikom protiv jazza. PS: Planirate li se kao svaki pošteni hrvatski glazbenik prijaviti na Doru i tako steći popularnost?

Vroom je svakako žanrovski fluidan i to je jedan od naših potpisa jer se nismo htjeli ograničiti žanrom, već njegujemo svačije afinitete i osobne stilove kako bismo dobili naš specifičan i nesputan sound. Želimo pružiti publici autentičnost i skladamo pjesme iz tog osjećaja jer publika osjeti kad je glazba iskrena. Nemamo problem s tim da nas se vrti na radiju, slobodno!

Trenutno smo zatvoreni u studiju i spremamo repertoar koji lagano na kapaljku ide van, a veselimo se uskoro, s dovoljno autorskih stvari, krenuti svirati uživo i ne brini, reći ćemo ti na vrijeme gdje si možeš kupiti kartu za show da nas podržiš.

Što se tiče harmonike, ona se snalazi čisto dobro i u jazzu pa tko zna što ćemo sve skuhati s obzirom da sa svakom pjesmom istražujemo međusobne ideje i zabavna kreativna rješenja.

Htjeli smo na Doru, ali slučajno smo krivo skrenuli u našem vintage Audiju 80 iz devedeset šeste, trula višnja, pa smo ju prošišali. Možda koji drugi put.

Vroom
Foto: Petar Krajačić Vilović
Htio sam vas pitati za kraj jel intervju za Flash.hr vrhunac vaše glazbene karijere, ali vi nemate karijeru pa ću vas pitati: Gdje su svi članovi benda bili 1991.?

Da smo imali vrhunac glazbene karijere, djeca bi nam imala jahte, Brane svoju inačicu Abbey Road Studija u Imotskom, Roni harem basova u svom dvorcu na otkupljenom golf terenu, Rafo polje peršina, a Helena bi bila na Mirogoju jer ju je slava pojela, no mi smo još uvijek na usponu i imamo još puno toga za reći kroz naše pjesme koje jedva čekamo podijeliti sa svima.

  1. nismo bili ni u planu, a ti si boomer.

Koju poruku poslati za kraj? Pružio sam rođenoj sestri mali prst, a ona je uzela cijelu moju malu ruku. Još jedan od primjera da nepotizam nije dobar. Nije Vroom zasjenio nikog. Naslov je samo čučerski KLIKBEJT!

 

Slika Dragog Vođe koja govori: Bože, Bože, zašto si me ostavio?

Maya Bay – Phi Phi otoci – Tajland – Dragi Vođa
Foto: Flash.hr

Ako nemate pametnijeg posla, zapratite Vroomovce na društvenim mrežama:

Facebook: https://fb.com/vroom.collective

Instagram: https://instagram.com/vroom_collective

Streaming servisi: https://ditto.fm/suzivot

 

Autor: Josip Novosel aka Vin Diesel za siromašne, samprozvani Dragi Vođa, rekreativni kamatar iz Čučerja, dopisni član magazina ”Pun mi je K… demo bendova”, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i Gastro Snob.

 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20