MARIO MANDARIĆ NOVI JE CHEF U NOELU – JEDINOM ZAGREBAČKOM RESTORANU S MICHELINOVOM ZVJEZDICOM

0

Mario je dobro poznato lice u svijetu gastronomije, a uz zvjezdanu reputaciju i neosporiv talent, u Noel donosi svježu perspektivu i inovaciju

Neki dan me nazvao Mario Mandaric i na tečnom kuharskom rekao: Molim te Dragi Vođo, nađi mi neki posao. Ti znaš sve restorane.
Ja: Kad sam ja tebe molio da se učlaniš u mladež HDZ-a, izbjegavao si me ko da imam koronu. Moli se u crkvi.
Mario Mandaric – Promijenio sam se. Upisat ću se gdje god treba, samo me zaposli.
U tom trenu se smilujem nad tužnom sudbinom i zovem Ivana Juga iz Noela.
Ja: Imam jednog kuhara kojeg moraš zaposliti. Mario Mandarić.
Jug: Neću njega. Ima tetovaže.
Ja: Ne brini se za tetovaže. Ne krade srebrninu. Zaposli ga. On je naš, Mason.
Ivan Jug – Mason s tetovažama? Idi molim te. Dat ću mu priliku radi tebe Vođo.
Zovem Marija i kažem: Sredio sam ti job u NOEL restoranu u Zagrebu. Imaju za sad samo jednu Michelinovu zvjezdicu, ali od nekud moraš krenuti ????
A sad i službeno PR priopćenje 🙂

Noel, jedini restoran u Zagrebu Michelinovom zvjezdicom i kultno mjesto cijenjeno po iznimnoj visokoj  gastronomiji i jedinstvenom iskustvu za sva osjetila, s ponosom predstavlja novog glavnog kuhara – Maria Mandarića. Mario je dobro poznato lice u svijetu gastronomije, a uz zvjezdanu reputaciju i neosporiv talent, u Noel donosi svježu perspektivu i inovaciju.

Mandarić se etablirao kao jedan od najboljih mladih kuhara u industriji, stekavši pohvale za svoj kreativni pristup, predanost pronalaženju najkvalitetnijih sastojaka i nepokolebljivu strast prema umjetnosti fine dininga. Mario će tako od ove jeseni voditi Noelovu kuhinju i nadahnuti tim na stvaranje novih inspirativnih kulinarskih doživljaja.

“Suradnja s Noelom s ovime je dobila svoj lijep nastavak, s obzirom kako sam već bio glavni chef u u Noelu Buje. Jako me veseli novi izazov u karijeri i iskustvo rada u jedinom restoranu u Zagrebu s Michelinovom zvjezdicom. Vjerujem da ćemo zajedničkim trudom nastaviti jednu sjajnu priču, u koju ću se potruditi uklopiti svoj prepoznatljivi stil kuhanja s Noelovim potpisom”. – izjavio je Mandarić

U svojoj 31 godini Splićanin Mario Mandarić se može pohvaliti impresivnom biografijom. Kuhao je u najboljim svjetskim restoranima, od Tajlanda, gdje je posjedovao vlastiti restoran u koji su dolazili brojni poznati iz svijeta Hollywood-a. do Engleske, u kojoj je radio u The Fat Duck – najboljem restoranu na svijetu s čak tri Michelinove zvjezdice. Uz to, Mario je uvršten i na listu trideset najutjecajnijih ljudi u Europi ispod 30 godina, i to zbog svog iznimnog humanitarnog rada – naime, sa suprugom Mateom, Mario gradi bunare u Africi.

„Uzbuđeni smo zbog ovog novog poglavlja u Noelu! Nastavljamo u istom tempu, cijeli tim je na okupu, od servisa do bara na čelu s novim chefom Mariom Mandarićem, za kojeg vjerujemo kako će našim gostima nastaviti pružati ultimativna gastronomska putovanja koja spajaju najfinije namirnice s inovativnim tehnikama, ali sa svježom perspektivom i novim tehnikama i načinima razmišljanjima“.– rekli su iz Noela.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20