Rougemarin Hvar – Spiza chefa Marina Medaka na otočiću Jerolim

0

Na samo 800 metara od gradske rive u Hvaru kao protuteža užurbanoj gradskoj svakodnevici nalazi se oaza mira. Nenaseljen otočić okružen azurnim plavetnilom, pošumljen alepskim borom i dom tisuće zrikavaca. Otočić Jerolim na kojem odnedavno možete bezbrižno provesti čitav dan uz spizu chefa Marina Medaka i njegove ekipe koja se ovo ljeto prebacila na Hvar.

Dolazak na Jerolim već je jedno nezaboravno iskustvo samo po sebi, jer goste do destinacije prevoze domaći barkajoli koji svojim tradicionalnim barkama voze direktno s hvarske rive svakih 20 minuta. Ova jedinstvena vožnja preko Paklenog kanala traje 10 minuta, pružajući posjetiteljima priliku da uživaju u spektakularnom pogledu na vizure Hvara i kristalno čisto Jadransko more.

Dodatno, gosti koji dolaze svojim plovilima imaju mogućnost pristajanja uz mol ili sidrenja na dozvoljenim mjestima oko otočića, omogućavajući svakome da nađe svoj idealni način dolaska na Jerolim.
Rougemarin Hvar nalazi se usred par tisuća kvadrata šume sa 120 sjedećih mjesta ugodno raspoređenih na dvije terase s pogledom na more, borove i Forticu, poznatu hvarsku utvrdu.

Rougemarin Hvar
PR foto

 

Chef Medak kao i uvijek prati svoju viziju, pa tako ovaj put inspiraciju vuče iz vlastitih korijena i osnova dalmatinske kuhinje uz poznati japanski model „omakase“ gdje se gost jednim dijelom u izboru prepušta chefu dok on sam upotrebljava najbolje namirnice koje je nabavio za taj dan. Moćan spoj svježe i kvalitetne namirnice uz čiste i precizne tehnike kuhanja.

Takav stil rada automatski vuče poveznice s domaćim ribarima i lokalnim proizvođačima mliječnih proizvoda, voća i povrća i neizostavno hvarskim vinarima.

Sam koncept chef Medak postavio je na 12 stupova dalmatinske kuhinje:

SOL, ULJE, KVASINA, VINO, FRIGANO, ŠPICA, GRADELE, TEĆA, ŽERAVA, LIMUN, ROGAČ, BADEM

Iz njih razvija one autentične, bogate a opet jednostavne okuse Dalmacije, ono što je Dalmacija jest.
Uz impresivne tasting menije bit ćete u prilici okusiti najfinije i najsvježije sastojke, restoran nudi i mogućnost uživanja u tradicionalnoj marendi uz „žmul“ vina po cijeni od 25 EUR za sve koji imaju plavu povratnu kartu hvarskih barkajola.

„Marendu smatram posebnim iskustvom jer svaki dan uživate u drugačijem jelu, koje predstavlja esenciju dalmatinske kuhinje. Marenda je u Dalmaciji sinonim za odmor od napornog rada, a mi smo ju zamislili kao kratak predah od kupanja „ navodi Medak.

Rougemarin Hvar
PR foto

Unutar predivne borove šume, restoran nudi mir i intimu u Fjaka forestu, gdje se nalaze tri paviljona i nekoliko manjih punktova s udobnim ležajima domaćeg proizvođača Qushin home, stvarajući savršeno okruženje za opuštanje nakon obroka. Jedini način da se uđe u poznato dalmatinsko stanje uma koje karakterizira opuštanje i bezbrižnost u kojem se tijelo „rekupera“ tzv fjaku.

Rougemarin Hvar
PR foto

Mir, autentični mediteranski ugođaj, atmosfera predivne borove šume, mora i impresivnog pogleda na grad Hvar uz jedinstveno kulinarsko iskustvo i više je nego dovoljan miks da rougemarin Hvar na bude vaša nezaobilazna destinacija.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20