Riječki studio Zambelli Brand Design osvojio je A’Design svjetski poznatu nagradu za product i vizualni dizajn i to za vizualni identitet dva hrvatska branda QUIX te Benin

0

Unatoč korona krizi ovogodišnji A’Design Awards ide i u Hrvatsku i to u Rijeku!

Riječki Zambelli Brand Design Studio i ove godine osvaja nagrade za dizajn na globalnoj razini. Nagrađeni radovi Anje Zambelli biti će izloženi u MOOD-u u Italiji uz bok mnogih svjetski poznatih brandova i proizvoda.

12.5.2021. Rijeka, Riječki studio Zambelli Brand Design osvojio je A’Design svjetski poznatu nagradu za product i vizualni dizajn i to za vizualni identitet dva hrvatska branda QUIX te Benin. Ovogodišnji laureat Anja Zambelli nagrađena je kao primjer perfekcije u vizualnom identitetu čime se može pohvaliti vrlo rijetki broj dizajnera na svjetskoj razini.

Srebrna nagrada je dodijeljena za projekt „QUIX“ domaćeg lanca vending aparata, te „Iron“ nagrada za vizualni identitet „Benin“ branda kave. U konkurenciji je bilo više tisuća radova iz cijeloga svijeta, pa je time ova nagrada zaista velika stvar za cijelu hrvatsku dizajnersku scenu jer dokazuje kako se može postići svjetski priznata kvaliteta.

Radovi će biti izloženi i u Museum of Design u Italiji gdje su izloženi i ostali radovi tvrtki poput Pepsi, Disney, Samsung, Nestle i mnogi drugi. Dobitnica Anja Zambelli komentira kako dizajn može biti prilika mnogim domaćim brandovima za izlazak na strana tržište te kao dobitnici A’Design award-a dodatno dobivaju na kredibilitetu na svjetskoj sceni. „Priznanje poput A’Design Award-a klijentima otvara mnoga vrata u Europi, ali i šire. Sve je to dodatna vrijednost ulaganja u dizajn vizualnog identiteta tvrtke ili dizajn proizvoda.“, zaključuje Zambelli.

Anja Zambeli Čolak
UnderMyLips blog

A’ Design Award & Competition prva je organizacija na svijetu nastala zbog stvaranja vrijednosti za dizajnere, umjetnike te arhitekte. Zbog A’Design organizacije i metodologije neovisnih sudaca nagrada se smatra trofejom prestiža u kreativnom svijetu. Također, suci su sastavljeni od akademika, predstavnika specijaliziranih medija te eksperata koji su dokazani u industriji. Nagrada se dodjeljuje jednom godišnje sa ciljem promoviranja izvrsnosti u dizajnu.

Quix:

https://competition.adesignaward.com/design.php?ID=120357

https://competition.adesignaward.com/press-release.php?ID=120357

Benin:

https://competition.adesignaward.com/design.php?ID=120478

https://competition.adesignaward.com/press-release.php?ID=120478

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20