Otkazan Međunarodni eno-gastro festival ”WineRi” u Rijeci

0

Dragi prijatelji Međunarodnog eno – gastro festivala “WineRi”,

S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj, zabranu održavanja sajmova i vrlo neizvjesnu turističku sezonu prisiljeni smo, nažalost, mjesec dana prije zakazanog termina OTKAZATI održavanje 2021. Međunarodnog eno – gastro festivala WineRi 2021. u Rijeci

Nadamo se da možemo računati na Vašu podršku 2022. godine, te ćemo biti slobodni javiti Vam se s prijedlogom suradnje i datumom održavanja festivala u trećem kvartalu 2021.!

Međunarodni eno – gastro festival WineRi jedini je eno – gastro festival ovakvoga tipa u Gradu Rijeci, gradu koji je 2020. proglašen Europskom prijestolnicom kulture, koji okuplja respektabilan broj izlagača koji turističkom tržištu Rijeke i Kvarnera predstavljaju svoju ponudu, odnosno proizvode. Na festivalu izlažu prvenstveno vinari, ali i proizvođači rakija i likera, pršuta, suhomesnatih proizvoda, sira, maslinova ulja i čokolade s područja Kvarnera, cijele Republike Hrvatske i susjednih zemalja. U sklopu festivala održavaju se stručne radionice s enološkim temama i predstavljanja novih proizvoda, a održavanje festivala smješteno je u predsezoni kako bi proizvođači pravovremeno plasirali svoje proizvode za predstojeću turističku sezonu i sklopili poslovne dogovore.

Festival svake godine (2017., 2018., 2019.) izuzev posjetitelja – ljubitelja vina i gastronomije, posjeti 50-tak akreditiranih novinara koji o festivalu, Rijeci i Kvarneru pišu u Hrvatskoj i susjednim zemljama, te 100-tinjak vinskih profesionalaca, stručnjaka, odnosno akreditiranih ugostitelja, restoratera, hotelijera i trgovaca.

WineRi je postao razlog za dolazak i boravak u gradu Rijeci u periodu predsezone, što je podjednako pozitivno iskustvo za poslovne subjekte grada Rijeke kao i goste festivala, koji u ovom mirnijem periodu mogu u potpunosti uživati u opuštenoj atmosferi grada bez velikih turističkih gužvi.

IZJAVA ORGANIZATORA:

“Moramo biti odgovorni prema našim sugrađanima, ljubiteljima vina, prema izlagačima, odnosno našim dragim prijateljima proizvođačima koji su u nezavidnoj poziciji, prema ugostiteljima koji si ne mogu u ovim izazovnim vremenima priuštiti zarazu i prema podupirateljima i sponzorima koji su prepoznali kvalitetu i iskrenost našeg festivala te na našu veliku žalost ovaj jedinstveni Kvarnerski vinski festival odgoditi na 2022. godinu. Vjerujemo da će ova pošast stati i da ćemo organizirati najbolji vinski festival do sada u ožujku 2022. u samom centru Grada Rijeke uz podršku velikog broja izlagača i sponzora. Ostajte dobro, zdravo i pijte dobra vina. Vaš WineRi team” izjava organizatora festivala dr. sc. Žarka Stilina

Kako je bilo 2019. možete pogledati u videu:

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20