Međunarodni klub žena Zagreb organizira božićnu aukciju za pomoć bolnici Dr. Fran Mihaljević

0

Međunarodni klub žena Zagreb – IWCZ – poznat je po svojem godišnjem Božićnom sajmu , popularnom Bazaru koji svake godine organizira u suradnji s veleposlanstvima i udrugama sa sjedištem u Zagrebu. Božićni Sajam organiziran je uzastopno tijekom proteklih dvadeset i šest godina, te svake godine Klub odabere jednog ili dva primatelja kojima se donira sav prihod od Božićnog Sajma. Ukupno je na taj način do ove godine prikupljeno preko šest milijuna kuna za hrvatske dobrotvorne organizacije kojima je ta pomoć prijeko potrebna. Pokrovitelj Božinog Sajma je predsjednik Republike Hrvatske, i uz punu podršku Grada Zagreba kao glavnog sponzora.
Zbog Covid-19 mjera ove se godine IWCZ Božićni Sajam ne može održati u svojem uobičajenom obliku već IWCZ organizira Božićnu Tombolu koja je i inače vrlo važan i popularan dio našeg Bazara. Apelirali smo na domaće i međunarodne organizacije za donacije tombolom i primili veliki broj odličnih nagrada. Izvlačenje Tombole održati će se ‘uživo’ putem IWCZ Facebook stranice u utorak 8. prosinca, točno vrijeme ćemo još objaviti.

Ove godine izabrani primatelj/korisnik je Klinika za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević koja je na prvoj crti borbe protiv korona-virusa u Hrvatskoj, a za što im je prijeko potrebna dodatna oprema.
Odjelu je potrebno 5 infuzijskih pumpi – vanjska infuzijska pumpa medicinski je uređaj koji se koristi za kontrolirani unos tekućine u tijelo pacijenta. Infuzijske pumpe mogu biti sposobne za uklanjanje tekućina u velikim ili malim količinama i mogu se koristiti za isporuku hranjivih sastojaka ili lijekova – poput inzulina ili drugih hormona, antibiotika, kemoterapijskih lijekova i sredstava za ublažavanje boli. Cijena svakog je 11.025,00 kn.