Tanja Pilat – MONDO TRAVEL pokreće ponovno grupna putovanja – Upoznajmo Hrvatsku i Sloveniju

0
Pandemija COVID -19 virusa paralizirala je cijeli svijet, a najviše turistički sektor. Mondo travel je putnička agencija specijalizirana za europska i daleka putovanja. Utjecaj pandemije COVID -19 počeli smo osjećati već krajem 1 mj ove godine, posebno u segmentu dalekih  putovanja zbog širenja pandemije u Kini. Rezultat je bio taj da je većina grupa za daleka putovanja u veljači realizirana sa znatno manjim brojem putnika nego što je zakupljeno mjesta jer su se putnici uplašili i počeli otkazivati putovanja. Krajem veljače počela su se otkazivati i europska putovanja, prvenstveno u Italiju. 07.03. je realizirana naša zadnja grupa koju smo uspjeli odraditi. Ubrzo su se zatvorile granice, na snagu je stuplila karantena, po prvi put nakon 17 godina rada bili smo primorani zatvoriti vrata naše poslovnice u Teslinoj 14. Uslijedila su masovna otkazivanja putovanja i veliki strah među putnicima. Većina putnika je prihvatila vouchere koje će iskoristiti za neko drugo putovanje kada se situacija primiri,  no svejedno je ostao veliki problem plaćenih velikih depozita kod aviokompanija i kod hotela diljem svijeta koji ne vraćaju novac, već isključivo odobravaju da se uplaćene svote koriste za neko drugo putovanje. Naš svijet je doslovce stao! Sredinom svibnja smo ponovno otvorili vrata svoje poslovnice i nastavili sa radom. S obzirom da je tada većina granica bilo zatvoreno, usredotočili smo se na naš Jadran.
Osim što smo pomno pratimo sve hotele kada se otvaraju te objavljujemo njihove akcije, napravili smo 2 kolekcije putovanja autobusom: Upoznajmo Hrvatsku i Upoznajmo Sloveniju.
Sretna sam da su naši putnici prepoznali kvalitetu ovih programa. Ponosna sam da u subotu, 20.06 sa punim autobusom idemo na 3 dana u Istru. To je ujedno i naše prvo grupno putovanje od 3. mjeseca. Na putovanju od 3 dana, putnici će obići Motovun, Poreč, Pulu, Rovinj, Limski kanal, vodimo ih na vinsku probu, a imaju i mogućnost odlaska na Brijune. Smještaj je u prekrasnom hotelu Amarin u Rovinju, uključena su 2 polupansiona, a cijena putovanja je 990 kn. Već idući vikend idemo sa 4 dnevnim putovanjem za Dubrovnik i južnu Dalmaciju sa posjetom Stonu, vinskom probom na Pelješcu, Opuzen uz mogućnost vožnje deltom Neretve u tradicionalnoj neretvanskoj lađi te mogućnosti odlaska u Cavtat. Cijena je 1590 kn, a i ovdje smo uključii 3 polupansiona te imamo smještaj u odličnom hotelu Lero 4* na samom ulazu u stari grad Dubrovnik. Kroz 7 i 8 mjesec idemo sa putovanjima za Logarsku dolinu i Veliku planinu u Sloveniji, izlet u dolinu Soče, putovanje u Slavoniju i Baranju, Tajanstevenu Liku i NP Sjeverni Velebit, NP Paklenica sa kanjonom Zrmanje….
Kroz 8 mjesec se nadamo polako i normalizaciji europskih putovanja.
Sve naše programe možete vidjeti na našoj web stranici www.mondotravel.hr, a i sve akcije stavljamo na naš facebook www.facebook.com/mondotravel.hr te na naš instagram mondo_travel_croatia gdje možete pronaći sve naše akcije.
Vrijeme u kojem smo se našli je izuzetno stresno i bez poticaja države za očuvanje radnih mjesta, mislim da većina putničkih agencija ne bi opstala. Zahvalna sam trudu UGP-a i naše krovne udruge putničkih agencija UHPE koje nam pomažu u ovim izazovnim i teškim vremenima.
Nadam se da će uskoro cijela ova priča sa pandemijom COVID 19 biti iza nas i da ćemo se punim plućima ponovno posvetiti svom poslu, kojeg toliko volimo!