Prodaje se jedan od najljepših dizajnerskih stanova u Zagrebu

0
U užem centru Zagreba prodaje se predivan prostrani stan na dvije etaže u vlasništvu fotografa i redatelja Paula Prescotta i njegove obitelji. Stan se nalazi na drugom katu zgrade iz 1928. i kompletno je renoviran 2016. godine. Prije renovacije veličina stana iznosila je 70m2. U dogovoru s ostalim stanarima zgrade, vlasnik je prenamijenio potkrovlje zgrade u dio stana i na taj način napravio prostrani otvoreni stan s galerijom i terasom na katu te stan sada ima 150m2. Prilikom renovacije stana stavljen je novi krov. 
Paul Prescott stan

Stan se sastoji od prostranog dnevnog boravka spojenog s kuhinjom i blagavaonicom, dvjema spavaćim sobama i kupaonicom te galerijom na kojoj je jos jedna soba, terasa i dio prenamijenjen u radni prostor.
Posebnost stana je njegova prostranost i neobičnost oblika i izgleda interijera, koja je dobivena zahvaljujući raznolikoj strukturi koju diktira nagib krova. Jedna od najvaznijih prednosti ovakvog prostora je svjetlost, koja osim vizualnog aspekta, ima veliki utjecaj na pozitivno raspoloženje koje vlada u stanu. Stan uz originalne dvokrilne prozore rasporedjene na donjoj etazi, ima još i 7 krovnih prozora. Kombinacija drvenih greda i dijela zidove od cigle daju ovom stanu posebnu atmosferu rustične topline.

Paul Prescott stan

Sama zgrada je u neposrednoj blizini Vinogradske bolnice i šume Jelenovac te je udaljena svega tri tramvajske stanice od Trga Bana Josipa Jelačića.

Više slika možete naći na linku: https://paulgreigprescott.wixsite.com/house4salezagreb

 

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20