Mihael Kvorka feat. Helena – “Waiting on the world to change”

0

Nova u nizu obrada Mihaela Kvorke u sklopu karantena session-a kojima glazbenici diljem Hrvatske i svijeta krate vrijeme u iščekivanju popuštanja mjera i održavaju formu za koncerte

Mihael Kvorka je zagrebački pjevač, multiinstrumentalist i kantautor koji se široj javnosti predstavio kao frontmen benda The A! s kojim je objavio sedam singlova i dvostruki dvojezični album „Stereo“ . Pjesme “Nikad”, „Divan sunčan dan“, „Jedan dobar razlog“ i „Pusti me van“ su najpoznatiji uratci benda koji su zastupljeni u domaćem radijskom eteru. Mihael je do sada uz The A! surađivao kao klavijaturist pratećeg benda Tram 11-a, a ljubav prema elektroničkoj glazbi pokazao je gostujući na projektu Noon Filipa Motovunskog.

Ove godine Mihael je planirao započeti solo karijeru i publici predstaviti prvi singl, no zbog cjelokupne situacije sve je stavljeno na čekanje, a da ne bi besposleno sjedio brojeći otkazane nastupe, odlučio je snimiti obrade nekih pjesama koje su mu posebno drage, a ova je možda najprigodnija. Iz ljubavi prema glazbi i iz želje da se poveže s glazbenicima s kojima i inače surađuje, no ne može zasvirati uživo, započeli su sa snimanjem u kućnim studijima, a ovoga puta mu se za mikrofonom pridružila i pjevačica Helena Hunčaga s kojom kako Mihael kaže: “uvijek rado surađuje uživo ili na snimanjima”. Kako zvuči ova suradnja poslušajte ovdje:

“John Mayer-a inače jako poštujem i ova pjesma mi se činila prigodna s obzirom na situaciju, a kada smo počeli snimati došla nam je ideja da bi mogli napraviti mali medley i ubaciti i klasik ‘People get ready’. Čim smo pomislili na tu pjesmu odmah nam je na pamet pala Helena kao logičan odabir. Uz nju moram zahvaliti i predstaviti ostatak ekipe: Gorana Delača na basu, Davora Domitrovića na akustičnoj i električnoj gitari, Josipa Ralašića i Lauru Domitrović na pratećim vokalima te naravno, mog kolegu i suosnivača benda The A!-a na bubnjevima i rap dionici, Roberta Domitrovića koji je na sebe preuzeo i produkciju pjesme i videa. Hvala svima i veselim se sljedećem session-u!” – poručuje Mihael

Prije ove obrade, Mihael je sa svojom ekipom snimio i dva klasika – pjesme “Use me” i “Lean on me” u znak sjećanja pjevača i kantautora Bill Withersa koji je na njega imao “veliki utjecaj i jedan je od glazbenih uzora iz mladosti”, a za više video uradaka posjetite Mihaelov Youtube kanal na kojem će već sljedeći tjedan osvanuti nešto novo.