Marin Levaj – Najmodavac mi je spasio posao otpisivanjem najama. Zbog njega i vladinih mjera sam uspio zadržati sve zaposlenike. Hvala svima i posebno Glasu poduzetnika na pokretanju inicijative

0

Jedna mala gesta može nekom promijeniti cijeli život, a takvu gestu je doživio  nedavno poznati zagrebački ugostitelj, gospodin Marin Levaj, vlasnik Mojo bara.

Zagreb je opet pokazao da u njemu žive ljudi kojima novac nije na prvom mjestu i koji neće iskorištavati tuđu nesreću.

Dobrota u doba korone 🙂

Glas Poduzetnika u doba korone – Marin Levaj – Mojo Bar

”Iako je karantena započela najcrnjim mislima, lagao bih kada ne bih priznao da sam naučio uživati u njoj. Sviram, čitam, treniram… sve ono što inače kao ugostitelj ne stignem. Moram priznati da su i vladine mjere pomogle. Riješili smo plaće i niti jedan naš zaposlenik nije završio na burzi. To mi je najbitnije.

No, najveći heroj ipak je naš najmodavac koji je, kada je krenula pandemija sam rekao: „Ako ne radite vi, ne radim niti ja.“ Svaka čast!

Plaćanje najma bi nas zakopalo i nakon samo mjesec, dva karantene bili bi prisiljeni odustati od poduzetništva. Tako da zasluge za preživljavanje malih poduzetnika u prvom redu idu našim sugrađanima poduzetnicima koji imaju razumijevanja za novonastalu situaciju. Vlada je ispala ok. Dali su nam minimalce i pozdravljam te mjere koje su u prvi tren spasile poduzetništvo, a sve zahvaljujući INICIJATIVI GLAS PODUZETNIKA.

Na žalost, vladine mjere su samo šminka. Ova pomoć će nas na kraći period spasiti, ali dugoročno se svima crno piše ako se ne krene u ozbiljne reforme. To je svima već poznato pa ne bih puno davio, ali smanjiti broj županija, općina, uhljeba i slično je nešto što treba napraviti jučer. Po prirodi sam optimist te se nadam da ćemo početkom lipnja nastaviti s poslom pa makar radili samo vani na terasi. S terasom bi preživjeli ljeto pa na jesen što bude. Vrijeme je za promjene. Kakve? Nemam pojma. O tome razmišljam u pauzama sviranja i čitanja i nije mi svejedno. Ali rješenje naravno nemam. Tko zna što nas čeka. Jedna je stvar samo sigurna. Onog dana kada nam dozvole da radimo, vadim razglas na trg Burze ispred Mojo bara i sviramo do jutra!” – Marin Levaj

Autor: Josip Novosel aka Dragi Vođa

https://www.instagram.com/dearleaderjoe/

https://www.facebook.com/dearleaderjoe/