Mame beba iz potresa razveselile torte iz slastičarnice Magnolia

0

Od korona virusa jedino se brže širi glas po selu da besplatno objavljujem pozitivne priče. Promoviram svakog tko nešto radi, dostavlja, pomaže i poklanja. 

Ne širimo svi viruse u doba korone. Neki poput Jasmine Bagarić iz slastičarnice Magnolia šire ljubav:)

Ovdje moja dobrota prestaje. Ne treba pretjerivati ni u čemu. Kopiram tekst sa Diva.Večernji.hr

Na inicijativu vlasnice slastičarnice Magnolia Jasmine Bagarić, odmah smo dogovorili da se torte, kao simbolični simbol slavlja i nade u bolje dane, pošalju trima bebama rođenima u potresu te liječnici Ivi Vuletić

Koronavirus, potres, strah, neizvjesnost, ali i rađanje novog života, sve se to te nedjelje 22. ožujka skupilo u jedno. Mnogima su upravo te tri bebe rođene u jutru kada je Zagreb zadesio najveći potres u posljednjih 140 godina, dale optimizam i snagu da moramo dalje.

Kako bismo im se zahvalili na tome, Večernji list i Diva su u suradnji s poznatom slastičarnicom Magnolia odmah djelovali i pokrenuli Akciju optimizam. 

Na inicijativu vlasnice Jasmine Bagarić, odmah smo dogovorili da se torte, kao simbolični simbol slavlja i nade u bolje dane, pošalju trima bebama rođenima u potresu te liječnici Ivi Vuletić, koja je bila jedna od prvih što su skrenuli pozornost na to zašto trebamo ostati doma, objavivši priču o onkološkim bolesnicima koji ne mogu dobiti pomoć zbog onih koji krše samoizolaciju. 

– Hvala vam na torti od srca, jako ste nas razveselili! Dan nakon što sam rodila Magdalenu i sinu je bio treći rođendan, ali smo slavlje odgodili zbog situacije s koronom, pa je ova torta taman došla njemu na radost – rekla je hrabra majka Ivana Plivelić, koja je Magdalenu rodila u Petrovoj. Trudovi su joj počeli taman prije potresa, tama su se spremili za odlazak u bolnicu. 

– Sjeli smo u auto, mislila sam pričekat ćemo no puknuo mi je vodenjak. Kad je počelo ozbiljno boljeti morali smo krenuti, a u Petrovoj prizor… Trudnice s bebama vani, djeca u inkubatoru na cesti. Brzo nam je prišla medicinska sestra, rekla da se samo smirimo, ostanemo u autu i da je najsigurnije trenutno da rodim u autu – rekla je Ivana, koja se dobro oporavlja i beba dobro napreduje. 

Lijepo napreduje i Pavle, koji se također rodio u potresu.

– Puno se zahvaljujemo Večernjem listu i Magnoliji, razveselili ste nas – rekla je Petra Jandrijević, koja je malenog Pavla rodila u Merkuru.

– Već sam bila u boksu rađaonice kad je počeo prvi potres. Sve se treslo, ljuljalo, nisam vjerovala što se događa, a ni babica koja je bila uz mene – rekla je Petra. Nakon drugog potresa, u 7.58h porodila se u bolnici Merkur i zahvaljuje liječnicima, svom osoblju na, prije svega, velikoj pribranosti  kojom su odradili svoj posao.

– U trudovima, kad je počeo potres, babica i ja smo se samo pogledale u šoku, i pitale jedna drugu da li je to zaista to pravi potres. Nisam mogla vjerovati – pa zar u ovakvom trenutku, još pored korone koja nas je snašla, moj dječak dolazi na svijet – rekla je Petra, inače psihologinja u OŠ Cvjetno naselje u Zagrebu.

Torta je oduševila i liječnicu Ivu Vuletić, koja je zahvalila na ovoj gesti te rekla kako su jedva čekali ručak da je “smažu” nakon toga. 

Slično je reagirala i Dijana Kos, koja je u potresu rodila djevojčicu Tesu. 

Vlasnica Magnolije Jasmina Bagarić je rekla:

– Svim srcem bismo željeli čestitati hrabrim majkama i onima koji su u tome sudjelovali. Trenutno radimo s petinom kapaciteta. Prvu postavu zaposlenika koji rade na ukrašavanju nemamo, oni su na pričuvi. A u drugoj postavi su zaposlenici koje rade na pečenju, dakle na liniji. U redovnim okolnostima, oni su jedino promatrači ukrašavanja torti, no ne i danas! Sad su ih oni izradili! Kada su završili torte, njihovoj sreći nije bilo kraja – rekla je Jasmina te dodala kako je to još jedna potvrda da je snaga u čovjeku.

Magnolia slastice – Jasmina Bagarić Flash.hr

– Sve nedaće ovoga svijeta, viđamo itekako, no snaga čovjeka puno je veća od svih nevolja. Proći će ovaj period iskušenja – rekla je Jasmina. 

Magnolia slastice Flash.hr
Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20