Priprema se peto izdanje Vinart Grand Tastinga, najvažnijeg vinskog poslovnog događaja u Hrvatskoj

0

Vinart Grand Tasting jedinstveni je set događaja posvećenih vinu, a veliko finale dvotjedne manifestacije je sajam vina koji se održava u Kući za ljude i umjetnost Lauba.
Peto izdanje sajma održat će se
6. i 7. ožujka 2020. kada će se u Zagrebu ponovo okupiti 120 najboljih i najzanimljivijih vinarija, koje je prethodno odabrao organizator uzimajući u obzir isključivo njihovu kvalitetu.

Nezaobilazno mjesto za sve koji se žele ozbiljno baviti vinom

Sajam se održava u vrijeme kada su vina iz prethodne berbe spremna za predstavljanje, a većina ugostiteljskih objekata na obali počinje pripremu za novu turističku sezonu. Svim poslovnim posjetiteljima, sommelierima, ugostiteljima, F&B menadžerima, trgovcima i distributerima osiguran je besplatan ulaz na sajam, uz prethodnu registraciju na web stranici manifestacije.

Uvijek težimo izvrsnosti, pa tako želimo potaknuti i hrvatske ugostitelje da više pažnje posvete izboru vina koja će imati u ponudi u svome ugostiteljskom objektu. Stoga smo za njih odabrali dobra vina iz svih hrvatskih regija, u različitim cjenovnim razredima, i omogućili im da ih isprobaju na jednom mjestu. Zbog toga, iz godine u godinu brinemo o kvaliteti sadržaja, poslovnoj atmosferi te cjelokupnom iskustvu“, izjavio je autor projekta Saša Špiranec.

Dobrodošli su i privatni posjetitelji koji kupnjom dnevne ulaznice po cijeni od 150 kuna dobivaju uvid u najbolje od hrvatske vinske proizvodnje, te vaučer u iznosu od 40 kuna koji mogu iskoristiti u Pop-up Vinoteci na sajmu ili na prijevoz kući taksijem. Ulaznice se prodaju na dane sajma na ulazu u Laubu.

Posebne napore organizatori ulažu u selekciju i dovođenje ključnih vinskih autoriteta iz Europe i SAD-a, pa će tako na sajmu biti prisutni predstavnici Decantera, Wine Enthusiasta, The Independenta, The Wine Bible, The World of Fine Wine, The Drinks Business i još mnogi. „Želja nam je pokazati bogatstvo hrvatske proizvodnje vina uglednim vinskim poznavateljima, te tako polako pozicionirati Hrvatsku na vinsku mapu svijeta. Uložili smo puno da ovdje okupimo važne stručnjake i sigurni smo da će riječ o hrvatskim vinima odjeknuti u svijetu“ kaže Špiranec.

Osim na sajmu u Laubi, posjetitelji će moći upoznati neke od najboljih hrvatskih vinarija kroz vertikalna kušanja na radionicama koje će se održavati 28. i 29. veljače, te 4. i 5. ožujka u kongresnom centru Forum. Raspored radionica i ulaznice za njih će uskoro biti dostupne na web stranici sajma: grandtasting-vinart.hr.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20