REVOLUCIJA IZ KREVETA – buntovni projekt Nike Ostoić

0

Revolucija iz kreveta projekt je blogerice, novinarke i spisateljice Nike Ostoić koja je neki dan uputila OTVORENO PISMO SVIM MEDIJIMA https://inspirationalbullshit.com/nika/blog/67-OTVORENO-PISMO-SVIM-MEDIJIMA.html te je nakon pozitivnih reakcija čitatelja prokrenula Facebook stranicu Revolucija iz kreveta koja, iako je web tek u izradi, je u manje od 48 sati sakupila 600 pratitelja istomišljenika.
”Revolucija iz kreveta je utopistička ideja o pravdi u medijima. Kad kažem pravda, pritom mislim na to bi medijski prostor trebali dobivati oni koji su ga zaslužili svojim talentom i svojim radom na bilo kojem području, a ne oni koji su ga kupili novcem. Znate li tko su Nikola Vranić, Filip Majdak i Marko Capek? Ne znate jer ne dobivaju prostor u mainstream medijima iako ga itekako zaslužuju. Prva dvojica su glazbeni genijalci, a treći aktivist za svijet bez plastike. Kad sam pokušala pisati o njima u mainstream medijima bivala sam ili ignoriranom ili mi je pak rečeno da bi se ti tekstovi trebali platiti. Podržao me jedino BlogBuster koji prenosi moj blog i objavili su tekstove o navedenima bez da su za to tražili novac. Za ovu trojicu ne znate, ali itekako znate vrlo dobro sve o modnim mačcima koji su si sami nadjenuli to zanimanje i zvanje, nakvarcali se u pedeset nijansi terracotte, stavili zube od kupaonskih pločica i nalijepili si na čelo etiketu Louis Vuitton. Zapitajte se zašto znate toliko o takvim osobama. Revolucja iz kreveta davati će medijski prostor isključivo onima koji su ga zaslužili.” – kaže Ostoić koja je nakon sedam godina pred nekoliko dana podnijela ostavku u mainstream mediju u kojem je radila, o čemu kaže: ”Moja revolucija se dogodila sasvim spontano kad je kultni magazin, dio svjetske franžise, objavio sliku žene do neprepoznatljivosti izmijenjene u fotošopu. Žene koja je dvadesetak puta odbijena za to fotografiranje jer nikako nije za modela, a sada je ipak objavljena nacrtana. Moja je pretpostavka da ju je fotografkinja, inače njena prijateljica, uvalila nacrtanu uredniku koji nije povezao da je to ista osoba koju je odbio dvadesetak puta. Da stvar bude bolja, dotična je imala bolesnu ambiciju biti objavljena u časopisu jer je smatrala da će si tako povisiti cijenu za prostituciju što situaciju čini još gadljivijom jer taj časopis nije oglasnik za prostitutke. To je bila kap koja je prelila čašu i zbog toga sam dala otkaz nakon punih sedam godina jer jednostavno ne želim da me se s tim gadarijama povezuje. Tad sam pokrenula Revoluciju iz kreveta.”

Kako kaže na svom pageu, web će biti online do kraja tekućeg tjedna i biti će rezerviran samo za vijesti o onima koji su doista talentirani i koji su svojim radom zaslužili medijski prostor:
”Znam da ne mogu podići pravu revoluciju, ali napravit ću mjesto na internetu koje će ljudi moći posjetiti kad požele saznati nešto novo, upoznati se s radom nikad otkrivenog talentiranog glazbenika, pisca, redatelja, aktivista.” – kaže Nika i dodaje da je poanta njenog pokreta koji svakom minutom stječe sve više sljedbenika to da se slava i status javne osobe ne kupuje novcem već zaslužuje radom i talentom.
Za sve novosti posjetite njenu Facebook stranicu: www.facebook.com/revolucijaizkreveta