Boris Vujčić dobio međunarodnu nagradu za PLJAČKU Hrvatske!?

0

BORIS VUJČIĆ PROGLAŠEN NAJBOLJIM GUVERNEROM U SREDNJOJ I ISTOČNOJ EUROPI IAKO JE HRVATSKA od 3. najbogatije postala 2. najsiromašnija nova članica Europske unije!

Ovo priznanje hrvatskom je guverneru dodijelila publikacija GlobalMarkets koja prati rad godišnjih skupština Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, kao i brojnih drugih međunarodnih financijskih institucija.

Vujčić se sav sretan pohvalio kako je HNB s njim na čelu sačuvala tečaj i financijsku stabilnost u uvjetima duge recesije.

Hrvatska je sve samo ne financijski stabilna!

Svojevremeno je njegov prethodnik i mentor Rohatinski, također  dobio nagradu za najboljeg guvernera na svijetu. I jedan i drugi su primili nagrade jer nisu štitili interese hrvatskih građana i hrvatskog gospodarstva, nego interese uvoznog lobija i stranih banaka kojima su dopustili kamatarenje hrvatskih građana putem CHF kredita, promijenjivih lihvarskih kamata i izmišljenih bankarskih naknada.

Nama su kamate i bankarske naknade 200 do 300 puta veće nego u ostalim zemljama članicama EU. 

Kako je moguće da sve ove godine Vujčić, kao takav ekonomski stručnjak nije primjetio kako banke u Hrvatskoj rade protuzakonito? Svaki tjedan barem jedna banka izgubi sudski spor zbog nezakonito ugvorenih i naplaćenih kamata u kunskim, euro i CHF kreditima, a prema zakonu su i svi CHF krediti koje su banke plasirale ništetni i samo se čeka presuda Vrhovnog suda da potvrdi da se to odnosi i na konvertirane CHF kredite. 

HNB i Boris Vujčić kao guverner te institucije, nisu reagirali da takvo kriminalno ponašanje banka sprijeće iako su kao regulator tržišta to trebali napraviti. Čovjek koji bi u svakoj normalnoj državi bio u doživotnom zatvoru, u Hrvatskoj se smije s naslovnica dnevnih novina i hvali se kao ekonomski spasitelj.

Hrvatskoj treba guverner kojeg Svjetska banka i MMF mrze jer to znači da takav guverner ne radi u interesu financijskih terorista, nego u interesu svoje države.

Svaka presuda protiv banaka je dokaz da Vujčić nije radio dobro svoj posao. Zbog nesposobnosti, korumpiranosti ili oboje? Prosudite sami.

 

Autor: Josip Novosel