Djela hrvatskih skladatelja na Međunarodnoj ljetnoj glazbenoj školi Pučišća

0

Međunarodna ljetna glazbena škola Pučišća u ljeto 2018. godine po dvadeset treći put otvara svoja vrata uz novo izdanje pedantno osmišljenog projekta koji potiče umjetničko stvaralaštvo i kulturnu raznolikost.

U svojoj dugogodišnjoj tradiciji škola je postala najveći međunarodni edukativno – kulturno – turistički projekt u Europi glazbeno odgojivši više od 4000 polaznika te kroz 80 glazbenih događanja godišnje Pučišća pozicionirao kao prepoznatljiv svjetski brand turističke i kulturne destinacije. Upravo su brojni polaznici ove međunarodne glazbene škole kasnije upisali studij glazbe, postigli velike uspjehe i sada su prisutni, kako u diskografiji, tako i na značajnim mjestima u glazbenim institucijama.

Posebnost projekta Međunarodne glazbene škole Pučišća i Jazz radionica Bol su radionice u kojima je zastupljen svakodnevni individualni rad kao i skupno muziciranje polaznika iz Hrvatske i svijeta, različitih dobnih granica, različite glazbene naobrazbe, na raznim instrumentima – čak i onima iz renesansnih i baroknih razdoblja koji nisu prije viđeni u Hrvatskoj, a programe vodi 50 profesora iz prestižnih akademija iz zemlje i inozemstva. U sklopu ove međunarodne platforme za usavršavanje znanja i razmjenu iskustava, u međusobnim aktivnostima prezentira se nasljeđe regionalne kulturne baštine, usvajaju se znanja iz EU i svijeta, a sve to doprinosi promicanju glazbene kulture kao prostora za nove kreativne ideje u regiji. Ponuđene izvedbe domaćih autora i prezentacija kulturne baštine Hrvatske koje se odvijaju u suradnji s općinom Pučišća i Centrom za kulturu Bol posebna su atrakcija inozemnoj populaciji turista koja se upravo radi ovakvih programa svake godine u sve većem broju vraća na Brač.

I ovo ljeto u Pučišćima i Bolu na Braču tijekom dva ljetna mjeseca održat će se desetodnevne radionice klasične, jazz i popularne glazbe uz popratne koncerte i kulturne manifestacije poput “Pučiškog ljeta”, “Bolskog lita“, te “Postirskog ljeta“. Program Međunarodne glazbene škole Pučišća i Jazz radionica Bol namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola, studentima glazbenih akademija i samoukim glazbenicima koji, bez obzira na stupanj dosadašnjeg znanja i glazbene naobrazbe žele aktivno provesti svoj ljetni odmor na jednom od najljepših hrvatskih otoka. Uz rad, sudionici ovog edukativno-kulturnog projekta imaju priliku koristiti sve blagodati Mediterana, kupati se, sunčati i uživati na pitoresknim plažama gdje nerijetko spontano zapjevaju i zasviraju poneseni bračkim ljetom.

Polaznici glazbene škole   sa svojim mentorima izvode i djela
hrvatskih skladatelja čime potiču hrvatko glazbeno stvaralaštvo.
Domaći i strani sudionici izvodili su na završnim koncertima  skladbe

B. Papandopula,  L. Sorkočevića, B. Kempfa , I. Josipovića, B. Berse,
B. Bjelinski i V. Lisinskog., Na taj način škola već godinama njeguje
hrvatsko glazbeno stvaralaštvo.

pjevači ljetne glazbene škole na Bolu

Program Međunarodne glazbene škole Pučišća uživa visoko pokroviteljstvo Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a projekt u dugoj tradiciji podržavaju Ministarstvo kulture RH, Arriva, Hrvatska turistička zajednica, HUZIP, ZAPRAF, Splitsko – dalmatinska županija, TZ Splitsko -dalmatinske županije.

WEB: http://www.music-school-pucisca.com/
MAIL: info@music-school-pucisca.com
FB: International Summer Music School Pucisca – Island of Brac, Croatia

Polaznici ljetne škole vježbaju i u prirodi. Saksofonisti sa profesorom Sašom Nestorovićem

Polaznici ljetne škole vježbaju i u prirodi. Saksofonisti sa profesorom Sašom Nestorovićem

Donatori i suradnici škole: