Marina Orsag proglašena za europskog heroja humora

0

Hrvatska komičarka opet među najboljima u Europi, ovaj put u ulozi superheroja.


Marina Orsag najpoznatija je žena komičar(ka) u Hrvatskoj i regiji a njen talent i prirodnu duhovitost polako prepoznaju i van granica Lijepe naše. Nakon što je prije tri godine proglašena jednom od najboljih komičarka Europe, u sklopu Montreux Comedy Festivala, ove godine došlo je još jedno priznanje.

Marina Orsag (FOTO: PR)

Ako se pitate zašto baš Marina, odgovor možemo naći u samom pozivu na festival u kojem su organizatori naveli razloge. Stand up show „Kaj Bre“ kojeg je Marina osmislila i izvodi zajedno sa kolegom Aleksandrom Perišićem iz Srbije jedan je od razloga jer humor u tom showu radi na dobrosusjedskim odnosima između Hrvatske i Srbije i bori se protiv mržnje i predrasuda. Drugi razlog su projekti poput „Laugh out proud“ i „Šarena ovca obitelji“ u kojima Marina humorom ukazuje na probleme i predrasude prema LGBT populaciji, te također kroz smijeh briše predrasude. Treći, ali ne manje bitan razlog jer Marinin naporni rad zadnjih trinaest godina oko stvaranje stand up scene u Hrvatskoj. Naime možda većina ne zna, ali Marina je do sada pokrenula večeri otvorenog mikrofona i radionice koje vodi već dvanaest godina, otvorila prvi Comedy Club u Hrvatskoj „Studio Smijeha“ čija je i direktorica, „iznjedrila“ je preko 20 komičara/ki i organizirala i producirala preko 10000 nastupa. Ima još razloga poput Regional stand up showova, raznih festivala, preko 500 odrađenih humanitarnih showova i još puno toga. Sudeći po svemu ovome, poziv na festival stigao je i više nego na pravu adresu.

Osim nastupa na International Comedy Festivalu u Amsterdamu i Leeuwardenu, Marina će odraditi i mini turneju po Europi, pa će tako hrvatski humor odjekivati i u Munchenu, Frankfurtu, Rotterdamu i Berlinu.

Marinin humor okarakteriziran je kao bez dlake na jeziku, no ono što prepoznaju svi je činjenica da Marina iskreno uživa u onom što radi. Nakon 13 godina građenja stand up scene u Hrvatskoj, bavljenja humorom, copywritingom, organizacijom raznih događanja, humanitarnim radom; nakon preko 2500 nastupa, te preko 500.000 nasmijanih ljudi koji su gledali i slušali Marinu kroz sve ove godine, vrijeme je da Marina ‘herojski’ osvoji i Europu.

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20