Mala s Hvara – I žene mogu biti švaleri

0

Budim se. Tri popodne. Pijana. Ne znam jesam li pošla ili došla. Promuklim glasom javljam se na poziv Dragog Vođe: ”Štefice, gdje je novi članak?”

– Brate, ne znam kako da ti objasnim, mi sezonci kao da nemamo doticaja sa civilizacijom, pogotovo kad smo na otoku. Fakultet, računi, teretana i ostale stvari kojima se normalni Hrvati svakodnevno bore meni su ovdi kao pojava iz druge dimenzije.

Ono što je doprijelo do mene na ovaj lipi otok je Pride Month, iliti Mjesec ponosa. Kada nemreš na Zagreb Pride, on dodje tebi. Bila sam loše volje čak i nakon dvije čase Gin-Tonica (Da, vrijeme mjerim u popijenoj količini alkohola:)), no vijest da nam stiže grupa od pedesetak gay frajera me oduševila. Najfiniji gosti, najluđi izlasci. Dok su neki hodali za život, ja sam njih vodila u noćni život.

Brian & Lee slave dvije godine veze na Hvaru. Cheers, mates.

Brian & Lee slave dvije godine veze na Hvaru
Foto: Mala s Hvara

Cure, ne znam jeste li ikada bacale đir po zagrebačkim gay klubovima, but those were the best days. Za razliku od “običnih” noćnih klubova gdje se osjećas kao ovca među vukovima, u gay klubovima možeš lagodno pokazati svoje twerk i booty shake vještine bez onih laganih rapey vibes koje osjećaš svako malo od strane prekobrojnih lešinara (bez uvrede dragim normalnim momcima). A što se tiče Hoda za život, skinite mi se lagano s ku*ca, u ovom slučaju preciznije bi bilo reći vagine. Kada vas je toliko briga za moju punanny omogučite joj besplatne uloške, tampone, vlažne maramice itd. Objasnite mojoj VG (vagina) zašto mora davati 100 eura privatnom ginekologu? Zato jer kada se ide upisati kod državnog ginekologa, prvo niti jedan je ne želi upisati, od jedne ambulante me šalju do druge i tako izgubiš volju da checkiraš svoju dragu, a sljedeći mogući termin je tek za 6 mjeseci. Isto, sljedeći put kada Vam lik kaže, a zašto ti nemaš kondom, sestro izvadi mu ispis računa za sve navedene pi*zdarije. I ne, ne želim čuti argumente, tipa “Pa znaš ti kako je njima u Tadžikistanu, trebala bi biti sretna sa svojom situacijom u Lijepoj našoj”. Emm, ne. Trebamo se ugledati ne bolje primjere, a ne uspoređivati se s lošijima.

Specijalno za Željku Markić, vjerujem da bi ona na ovaj način plivala:)

Stephanie aka Mala s Hvara

Dobri su naši turisti, ima ih pristojnih ima ih razvaljenih. Tipičan Hrvat gleda samo kako bi samo zaradio pa se dese situacije gdje naplati apartman 600 kuna po noći, a kada mladi Englez dovede doma neku ribu što ju je pecao otprilike 4 vodka_cole (cca 2sata), vlasnik apartmana ga dočeka ispred vrata vičući na potrganom engleskom – NO WOMEN ALLOWED!!!

Osjećaš se kao da je opet 1920. i ženama nije dopušteno igdje. Poor guy. Jadna ona. Jadne sve mi žene kojima nije dopušteno zabavljati se. Reka mi je prika neki dan da su žene ove godine droljastije i da ih je baš ružno za gledati. To se naravno odužilo u polusatnu raspravu do 5h ujutro. Nitko nikad nije komentirao pijane likove što tokom večeri pokušavaju zbariti tri različite žene da su droljasti, stoga ne. Neću to slušati. I cure imaju pravo razvaliti se u drugoj državi na odmoru i završiti s likom na jednu večer i više ga nikad ne vidjeti. Zove se odmor s razlogom – odmor od svih silnih društvenih normi da djevojke tebaju biti pristojne, dobre dame. Živjele žene. Zabavite se! I da, da, dobar dio vas što ovo čitate reći ćete: Ajme, nepristojne li ženske, baš je štraca lalala… Znate šta? Luda sam, pun mi je kufer svega. Dosta mi je toga da se svi nešto imaju raspravljati, hodati i imati mišljenje o mojoj VG. Brate, Sestro, svi bi pričali, a nitko je ne bi poćešao. Nadalje, žena ima svakakvih; nismo mi sve brižne, pristojne, majčinski tipovi. I mi isto podrigujemo, prdimo, pijemo, psujemo itd. Dobrodošli u realnost, ljudi moji. Godina je 2018. Naravno, većina feministica koje istupaju u javnost sve argumentira diplomatskim načinom, možda jer znaju da su svi zabrijali da jedna žena na mikrofonu predstavlja sve nas. Nah, man. Ja ovdi sad reprezentiram sebe i svoju VG. Ista mi je situacija kako bih nokautirala lika u diskaču u 2h ujutro koji me bezobrazno zašlatao za dupe, tako i sada bezobrazno pišem i govorim svima vama: Ako nećeš poćešat kak se spada, van iz mojih gaća. Zato cure, zapamtite, OK je bit ljuta, pijana, napaljena, bijesna i luda, i nemojte se nikada ispričavati za to. Živjele žene.

 

Autorica: Stephanie aka Mala s Hvara, dežurni partimejker j heartbrejker

Please follow and like us:
error1
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20