Factori bar preko noći postao hit riječkog adventa i nezaobilazno mjesto za noćni provod

0

Rijeka je oduvijek bila poznata kao grad bogate glazbene scene, ali zadnjih godina kao da je utonula u duboki san. Za razliku od nje, Zagreb se preporodio i jazz klubovi niču na svakom ćošku. Više nisu samo vikendi rezervirani za izlazak na dobru live glazbu, nego se svirke jazza, bluesa, rocka, funka, soula, u metropoli održavaju svake večeri i to paralelno na više lokacija u gradu.

Mladi vlasnik Factori bara na riječkom Korzu, Ivan Jagičić, prepoznao je novi trend u Zagrebu i nedostatak takve glazbene ponude u Rijeci pa je odlučio pokrenuti jazz scenu u svome baru. Krenuo je s jazz svirkama utorkom, a prošle subote je u suradnji sa zagrebačkim managerom Josipom Novoselom, ugostio jednog od najboljih američkih blues gitarista, Yogija Lonicha. Factori bar je bio prepun, a ljudi su bili oduševljeni nastupom.

Factori bar: Yogi Lonich & Ivan Jagičić
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

 

Odaziv je bio toliko dobar da će Factori bar ponoviti svirku Yogija Lonicha 30.12., a uz njega će nastupiti i legendarni jazz bubnjar Kruno Levačić i sjajni Mario Rašić na basu. U međuvremenu, točnije ovaj vikend, Riječani će moći u Factori baru uživati u vrhunskoj blues i jazz pjevačici Valeriji Nikolovskoj koju će ove subote pratiti poznati riječki gitarist Charlie Jurković.

https://www.facebook.com/events/1970275246330878/

Da Badnjak i doček Božića prođu u jazz tonovima, Factori bar se pobrinuo angažmanom Jazzoholic Quarteta, uz koji ćete Božić dočekati uz pjesme Franka Sinatre, Dean Martina i ostale hitove mafijaških jazzera u izvedbi vrhunskih glazbenika.

https://www.facebook.com/events/153075862131706/

Svirke u Factori baru počinju u 21:00, a ulaz se ne naplaćuje. Ako slavite rođendan, momačku, djevojačku ili rastavu, možete kod njih naručiti i neku klopu jer surađuju s jednim poznatim food barom, a za dobru zabavu će se sigurno pobrinuti vrhunski bandovi koji svakog tjedna tamo sviraju. Za sve ostalo, tu je njihov šank, koji obiluje svim mogućim alkoholnim pićima.

Factori bar, Rijeka
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Factori bar, Rijeka
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Factori bar – Josip Novosel i Petra Semeš

FACTORI BAR

Ante Starčevića 5/D
Rijeka
autor: Josip Novosel