Avon pokreće kampanju “Čitaj između redaka” povodom svjetskog Dana borbe protiv nasilja 25. 11. i 16 dana aktivizma!

0

 

Jučer mi se javila kolegica Jasminka Škalić, akademska slikarica i dizajnerica nakita, da se hitno nacrtam u Muzeju prekinutih veza jer se tamo u 14h održava neka konferencija za bloggere/influencere. Obradovao sam se kao Jadranka Kosor novom brošu. Došao sam pun veselja. Mislio sam u sebi ”Sigurno organiziraju neko egzotično putovanje i sad trebaju baš mene jer sam profinjen i utjecajan”, a kad tamo od putovanja ni P. Avon pokreće kampanju “Čitaj između redaka” povodom svjetskog Dana borbe protiv nasilja 25. 11. i 16 dana aktivizma!

Bio sam usamljen pripadnik muškog roda među ženama koje pokreću ”seljačku” bunu. Na velikom ekranu se vrtio promo spot – PROGOVORI PROTIV NASILJA

Nisam nikad bio nasilan prema ženama, ali sad sam osjetio potrebu da pustim Vucinu pjesmu ”Volim piti” i da se napijem krvi Jasminki Škalić. – Jaco! Ako sad nećeš past niz stepenice, nećeš nikad! Lagala te tako rodbina!

Neke žene jednostavno izazivaju, al’ ovo nije kolumna koja opravdava nasilje nad ženama, niti ga ja promoviram, pa eto par riječi o tome što se tamo zbivalo.

www.progovoriprotivnasilja.hr

Nasilje nad  ženama je najčešće skriveno od pogleda. O njemu ne pričamo, njega se stidimo, ono je na naslovnicama novina tek kada je već prekasno. Zato smo u ovu objavu za medije sakrili neke informacije koje možete vidjeti tek ako selektirate i zacrnite sav tekst. Da vidite kako je lako sakriti. I da se treba potruditi otkriti, progovoriti!

Zagreb, 22. 11. 2017. – Ako o nasilju iskreno ne progovorimo, nikad neće prestati. Tema je to kampanje “Čitaj između redaka” koju je pokrenuo Avon povodom obilježavanja svjetskog dana borbe protiv nasilja u obitelji, te 16 dana aktivizma koji završavaju 10. 12. na svjetski Dan pravde. Partneri cijelog projekta su Udruga Brod iz Slavonskog Broda i U.Z.O.R. iz Rijeke koji svojim radom i pružanjem Skloništa ženama direktno pomažu u rješavanju problema, ali i borbi protiv nasilja općenito.

Svaka 4. žena tijekom svog života doživit će neki oblik nasilja u vezi.
“U početku veze sam hodala kroz život kao u oblacima, a do kraja više nisam smjela ni izaći s društvom van bez konstantnog provjeravanja.” N.N. (štićenica udruge)

Svatko može pomoći tako da posjeti stranicu progovoriprotivnasilja.hr i podijeli video kampanje sa stranice, a ako ste doživjele nasilje ostavite svoju priču u anonimnoj ispovjedaonici.
Ponosni smo što možemo reći da su nam se u kampanji pridružili i poznati glumici Slavko Sobin i Marijana Mikulić kao glasnogovornici kampanje, poslušajte njihove izjave. Svjesni su da je svaki glas važan i da njihov može doći daleko: jer samo ako glasno progovorimo, možemo nešto stvarno i učiniti.

Žene ostaju u vezama s nasilnicima dugi niz godina, a prosječno trajanje takve veze je oko dvije godine.
“Trideset i dvije godine trajalo je nasilje mog, sada već bivšeg supruga, prema meni.” N.N. (štićenica udruge)

Svi ste pozvani uključiti se u kampanju: Avon i Muzej prekinutih veza kroz 16 dana aktivizma donose posebnu izložbu kao podršku borbi protiv nasilja. Svaki se dan postavlja novi izložak, jedan od 16 predmeta i priča koje su donirale štićenice dviju sigurnih kuća iz Slavonskog Broda i Rijeke, žene koje su nasilje preživjele i ispričale kako bi osvijestile realnost i svakodnevicu problema nasilja nad ženama.

 

I ti se možeš uključiti u kampanju. Fotografiraj priču i eksponat u Muzeju prekinutih veza i postavi ga na društvene mreže uz #progovoriprotivnasilja

 

Nasilnik u pravilu manipulira žrtvom. Nakon zlostavljanja slijede isprike i obećanja da će se promijeniti, pa i periodi dobrog ponašanja. Stoga žrtve staju u vezi, imaju potrebu da ga spase, uvijek žive u nadi.
“Zadnji put sam lagala o svojim ozljedama nakon što me izlupao pepeljarom po glavi.” N.N. (štićenica udruge)

 

U Avonovom katalogu nalaze se proizvodi sa znakom beskonačnosti i cjeloviti neto iznos od prodaje ide u ovakve kampanje i vraćanje lokalnoj zajednici. Surađuju i podržavaju programe zaštite i prevencije poput onih u Udruzi Brod i U.Z.O.R. Rijeka. Udruga Brod je savjetovalište i sklonište za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja koja djeluje u Slavonskom Brodu, a Udruga U.Z.O.R. Rijeka savjetovalište i sklonište koje djeluje u Rijeci koje vodi i besplatni SOS telefon 0800 333 883.

Pozvani ste da progovorite o nasilju, jer ako o nasilju iskreno ne progovorimo, nikad neće prestati.

 

Zahvaljujemo glavnom medijskom partneru Gloria i sponzoru B1 plakati na podršci.

 

****** #viseodljepote ******

 

Ako želite kontaktirati Avon nazovite 01/6650 010 ili posjetite www.avon.hr
Facebook stranica Avona Hrvatska: www.facebook.com/Avon
INSTAGRAM stranica Avona: @avonhrvatska
You tube stranica Avona: http://www.youtube.com/user/AvonHrvatska

Avon je kompanija koja već 130 godina ponosno predstavlja ljepotu, inovaciju, optimizam i nadasve, podržava žene. Kao jedna od najvećih kompanija direktne prodaje, Avon ima više od 6 milijuna Avon Ladies širom svijeta. Linije proizvoda uključuju šminku, njegu kože, mirise, modne dodatke i proizvode za dom uz poznata imena brendova kao što su Avon Color, Nutra Effects, Anew, Advance Techniques, Skin So Soft. Saznajte više o Avonu na www.avoncompany.com. Avon u Hrvatskoj posluje od 1997. i ove godine slavi 20 godina postojanja. Najveća je lokalna kompanija direktne prodaje kozmetike: www.avon.hr  #viseodljepote

Podijeli