Koncertom Joey Calderazzo Trija otvorena nova sezona Jazz.hr 2017/2018 u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa, Muzičke akademije u Zagrebu

0

Veliki prasak emocija

Sinoćnjim koncertom Joey Calderazzo Trija, na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, otvorena je 27. sezona jazz koncerata u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja, Jazz.hr 2017/2018.

Bio je užitak pratiti fluidnu komunikaciju između izvođača i publike koja je u koncertnoj dvorani izgradila ležernu, ali i atmosferu punu adrenalina. Bez posebnih vratolomija, Joey Calderazzo svojom je opuštenom elegancijom osvojio publiku prije nego što je sjeo za klavir. Pozdravio je sve prisutne i predstavio izvođače ritam sekcije, bubnjara Donalda Edwardsa i basista Bena Wolfea. Puna dva sata bez predaha znao je kako graditi već poznate jazz melodije, ali i vlastite skladbe, s lakoćom se poigravajući instrumentom. Spontano je u dogovoru s bendom na licu mjesta birao pjesme, a i publika je imala priliku za muzičke želje, što je dodatno svjedočilo povezanosti izvođača i publike.

Odlična akustika same dvorane i minimalno ozvučenje instrumenata pružile su gotovo posve akustičan koncert, u čijim se najtišim dionicama moglo jedino čuti kako dvorana diše zajedno s glazbenicima. Dobrom zvuku doprinio je i provjereni kontrabas, instrument Maria Mavrina, na kojem su svirale najveće zvijezde jazza na svojim gostovanjima u Zagrebu.

Na kraju koncerta, nezasitna publika ovacijama je Calderazza vratila na pozornicu, a on je prepoznavši trenutak, publici poklonio polusatni bis. Bilo je to otvorenje sezone velikim praskom s puno emocija.

Idući koncert Jazz.hr-a, Zvjezdan Ružić Sextet ft. Neli Andreeva i Nusha Choir, bit će održan 14. listopada 2017. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu s početkom u 19:30. Isti dan Ružić i Andreeva održat će i glazbenu radionicu na Muzičkoj akademiji. Ulaznice potražite na ulaznice.hr i svim njihovim prodajnim mjestima, kao i na blagajni dvorane 2 sata prije koncerta.