37. Svibanjski turnir – međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici 2017

0

Gimnastički klub “MAKSIMIR” i ove godine organizira tradicionalni međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici 27. i 28. svibnja 2017., koji će se održati u sportskoj dvorani XV gimnazije, Jordanovac 8, pod nazivom

XXXVII. MEĐUNARODNI SVIBANJSKI TURNIR

Uz klubove iz Hrvatske, pozvani su klubovi iz Izraela, Kanade, Austrije, BiH, Bugarske, Crne Gore, Češke, Italije, Mađarske, Poljske, Rusije, Slovenije, Slovačke, Srbije. Očekujemo da će sudjelovati 230 vježbačica u 8 kategorija (ml. kadetkinje, kadetkinje, juniorke, seniorke – A i B i C programa), te njihove trenerice i sutkinje.

Svibanjski turnir j e tradicionalni međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici u organizaciji Gimnastičkog kluba Maksimir u cilju promicanja i napretka ritmičke gimnastike u Hrvatskoj .

Turnir osim natjecateljskog aspekta ima svrhu upoznavanja s različitim gimnastčkim klubovima i sredinama , međusobne razmjene iskustava trenera i sudaca , te sportskog druženja i stvaranja prijateljstava među gimnastičarkama.

Cilj nam je promicanje i popularizacija ritmičke gimnastike. Za naše vježbačice to je stjecanje natjecateljskog iskustva i priprema za predstojeća natjecanja   te druženje i prijateljstvo s vježbačicama iz različitih sredina i različitih zemalja.

Iz našeg kluba u individualnom B i A programu nastupiti će 28 vježbačica , a u grupnom c programu 65 vježbačica formiranih u različitim grupama.

Najveće zasluge za održavanje natjecanja u protekla 3 desetljeća imaju   članovi kluba počevši od   roditelja do vježbačica, trenera i sutkinja čiji je zajednički rad i   ljubav prema sportu i ritmičkoj gimnastici i omogućio da ovo natjecanje postane tradicionalna sportska manifestacija našeg kluba. Imamo i podršku Zagrebačkog gimnastičkog saveza   a ne možemo ne spomenuti i mnoge druge sportske suradnike u dvorani koji nam nesebično pomažu.

Želimo nastaviti   ono   što je začetnica ovog turnira gospođa Dragana Aleksić činila prije nas   – promovirala ritmičku gimnastiku   kroz sportsko natjecanje i druženje .

Svim učesnicama želimo puno dobrih vježbi , lijepi sportski doživljaj i puno osmijeha!

S veseljem Vas očekujemo !

 

Podijeli