Pizz’up – nova vrhunska pizzeria u gradu

0

Danas mi je u goste došla sestra iz dalekog, ali prijateljskog Čučerja. Ako se kojim slučajem pitate gdje je to, samo upišite u Google: ”Kod drugog križa desno.” Naime u Čučerju su raspela jedini putokazi. Pomagala mi je snimiti neke video klipove za Canon. U jednom trenutku smo ogladnjeli, a meni se stvarno nije dalo kuhati. Konačno je izašlo malo sunca na nebu pa sam joj predložio da odemo u novu pizzeriju u Folengovićevoj ulici, Pizz’up. Nalazi se odmah u dvorištu iza Rougemarina. 

Gastronomska ponuda u Čučerju se svodi na restorane Štef i Vepar ili na ono što majka taj dan zakolje u vrtu, tako da se moja seka baš i ne sjeća kad je zadnji puta bila u pizzeriji. Čim smo ušli unutra osjetili smo miris krušne peći. Imaju neku grdosiju u kojoj mogu okretati 12 pizza istovremeno.

Pizz'up - krušna peč Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Pizz’up – krušna peč
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Lijepo je uređen prostor, ali vani je bilo toliko sunca da smo odlučili sjesti u dvorište. 

Pizz'up Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Pizz’up
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Pizz'up Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Pizz’up
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Seka je naručila Velebitsko pivo, a ja Jamnicu Sensation. Na kraju smo se ipak zamijenili za pića da ne bi ispalo kako samohrana majka pije alkohol. Ona je od pizza čula samo za Margaritu, a kako ne voli gljive, predložio sam joj da naruči pizzu Diavolo: rajčica, sir, mozzarella, vratina, kulen i tabasco.

Pizz'up - pizza Diavolo Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Pizz’up – pizza Diavolo
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Ja sam naručio pizzu Picante: rajčica, sir, mozzarella, špek, ljuti feferoni. Kako nije imala gljive, njih sam naručio kao posebni dodatak na pizzi, uz neizostavno vrhnje. Ipak sam Gastro Snob – svjetski priznati gurman.

Pizz'up - pizza Picante Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Pizz’up – pizza Picante
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Seka nije navikla jesti nožem i vilicom. Zapravo, u Čučerju ne jedu ništa što nisu ubili svojim rukama. Vidite po slici da se jadnica mučila. Meni se u glavi vrtila Severinina pjesma: Ja sam djevojka sa sela. 

Pizz'up - Helena Novosel i čučerske manire za stolom Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Pizz’up – Helena Novosel i čučerske manire za stolom
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Meni je stvarno važno kako hrana izgleda na stolu, a ove pizze su izgledale savršeno. Takav im je bio i okus. Mekano tijest sa savršeno balansiranim i vrhunskim namirnicama. Već dugo nisam probao tako dobru pizzu u Zagrebu. Sreo sam se s vlasnikom koji mi je rekao kako uskoro otvaraju veliku terasu, a imat će i roštilj te dostavu gableca. Rekao sam mu da obavezno dolazim s ekipom kad prošire ponudu.

Seka je došla doma napuhnuta k’o Pavarotti i trebalo joj je sat vremena da uvjeri oca i majku da nije opet trudna. Ja sam navečer imao dogovoren Jam session s Dorom. Zajedno sviramo alt saksofone u jazz big bandu Green Hill Boysi. Odlučili smo složiti neki saksofon duo i početi malo nastupati. Predložila je da se zovemo DoJo – Do skraćeno od Dora i Jo skraćeno od Joe (moj nadimak). Rekao sam joj da ne možemo svirati na prazan želudac i kako sam bio danas u odličnoj pizzeriji. Rekla je – Daj naruči onda neku pizzu. Nije me trebala dugo nagovarati. Nazvao sam Pizz’up i naručio Slavonsku pizzu i pizza sendvič. Ubili smo se pošteno. Dostava je bila brza, a pizza je opet izgledala savršeno.

Pizz'up - dostava Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Pizz’up – dostava
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Pizz'up - Slavonska pizza Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Pizz’up – Slavonska pizza
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Pizz'up - pizza sendvič Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Pizz’up – pizza sendvič
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

U pizzeriji je mala pizza 39kn, a velika 44 kn, a isto toliko koštaju i u dostavi, ali ako dođete u Pizz’up utorkom, sve pizze su 40% jeftinije, tako da se isplati otići na mjesto zločina. Dori se svidio pizza sendvič, al’ se nije sramila ni pojesti pola Slavonske. Rekla mi je da ne smijem spomenuti da je njezin djed bratić pokojnog predsjednika, dr Franje Tuđmana. Ne znam zašto mi je to sad izletjelo. Nisam htio.

Pizz'up Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Pizz’up
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
 
Pizz'up pizzeria
Pizz’up pizzeria

Pizz’up

Folnegovićeva 10, Remete 127
Zagreb, Croatia
 
Remete: 01/4581-259 ili 099/4414-903
Folnegovićeva: 01/613-7777 ili 099/6137-777
 
email: info@pizzup.hr
 

facebook: https://www.facebook.com/Pizzuphr/?fref=ts&ref=br_tf

PS: Punih želuca, Dora i ja smo se bacili na probu. Prvo je pao Up Town Funk cover, a nakon toga Prince iz Bel Aira cover.

https://www.instagram.com/p/BRwR7RGj53r/?taken-by=dora.suk&hl=hr

Autor: Josip Novosel aka Gastro Snob, ljubitelj pizza iz krušne peći, ali i smrznutih iz Dione, dopisni član časopisa ”Ne vjeruj ljudima bez kose”, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.

Podijeli