Paulaner Grill Bar – mjesto za ljubitelje dobrog roštilja

0

Dosta je bilo hipsterskih preseravanja: Brokula na posteljici od cikle, pire od karfiola sa popečcima od seitana i mrkve…. Ako nije hodalo na četiri noge, ne jedem. Naime, Ivona je na nekoj dijeti. Ide na kružne treninge i pazi koliko kalorija unosi. Odlučio sam ju odvesti na pravu klopu da joj se vrati boja u lice, a prava klopa je roštilj. Dobio sam preporuku za Paulaner Grill Bar na Črnomercu pa smo se uputili tamo. Prostor stvarno lijepo izgleda. Spoj rustikalnog i modrenog.

Paulaner Grill Bar Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Paulaner Grill Bar
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Čim smo zasjeli, krenuli smo s dijetalnim mazalicama s kajmakom, a kako su u Paulaner Grill Baru eksluzivni zastupnici za Paulaner pivo, nismo mogli odoljeti, a da ne probamo sve što imaju u ponudi. U Ivoni se probudio Mladen Grdović. Slika kao da govori: Moram popit’ sve!

Paulaner Grill Bar Ivona Tićac - svijetli Paulaner Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Paulaner Grill Bar
Ivona Tićac – svijetli Paulaner
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Došle su konačno i mazalice, a Ivona se na njih bacila kao seljak na poticaje. Pričala je o nekoj dijeti, ali svi znamo kako glasi stara arapska poslovica ”Ne vjeruj ženi koja laže!

Paulaner Grill Bar Mazalice s kajmakom Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Paulaner Grill Bar
Mazalice s kajmakom
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Uspio sam dograbiti jednu mazalicu prije nego li ih je anakonda sve progutala. Legla mi je uz pšenični Paulaner kao budali šamar. Otvorio nam se apetit, a ljubazni konobar nam je preporučio da naručimo mješanu Paulaner platu sa domaćim kroketima i zapečenim grahom. Zamolio sam ga da donese i dvije salate, ali ne zato što se probudio vegan u meni, nego da fotke budu šarenije. Ivona je sramežljivo upitala ”Jel možemo dok čekamo platu probati ovaj ”Oktoberfest” burger s krumpirićima?” ”Naravno da možete.”, odgovorio je konobar i donio nam burger koji je izgledao konačno kao pravi hamburger, a ne onaj mali spljošteni užas iz Mcdonaldsa. Crno hambi pecivo, juneća pljeskavica, rajčica, zelena salata, špek, hambi umak, sir, prženi luk, sweet chilli umak i domaći pomfrit. Hamburger je bio sjajan, mekan i sočan sa domaćim hrskavim pomfrijem i fenomenalnim umakom. Ivona i ja smo se gledali i pitali ”Kako ćemo nakog ovog u sebe još staviti platu?” Zapravo nismo se ništa pitali. Jedva smo čekali da dođe nova klopa na stol.

Paulaner Grill Bar Oktoberfest burger Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Paulaner Grill Bar
Oktoberfest burger
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Nismo dugo čekali na odgovor, a Paulaner plata je već stigla na stol (uzmite u obzir da je ovo bila smanjena plata jer smo već krknuli hamburger i pojeli mazalice) – ćevapi, pljeskavica, ražnjić, lungić, punjeni lungići i domaći kroketi. Mislim da slika govori tisuću riječi. Ivoni su iskočile oči k’o u varenog zeca. Kružila je oko plate k’o Bijeloglavi sup. Upitao sam ju: ”Šta opet imaš kružni trening?” Satrali smo se oboje. Meso je bilo mirisno i svježe i jednostavno se topilo u ustima. Ivona je jela luk kao da je Tic Tac. Mislim da je sama tri glavice strusila. Osjećao sam se kraj nje kao grof Drakula.

Paulaner Grill Bar Paulaner miješana plata i zapečeni grah Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Paulaner Grill Bar
Paulaner miješana plata i zapečeni grah
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Ivoni je zazvonio telefon, a na drugoj liniji je bila njezina gladna obitelj. Rekli su joj: ”Ako vam šta ostane, donesi nam doma. Frižider je prazan.” Na kraju smo zamolili konobara da nam zapakira ostatke, ali ne zato što smo darežljivi, već zato što su porcije stvarno ogromne i nismo mogli sve sami pojesti.

Da ne bi ispalo da smo totalni luzeri, naručili smo ipak za kraj i desert. Čokoladni brownie sa sladoledom za Ivonu i meni pjenu od kestena. Ivona je uživala u browniju, ali ja sam se doslovce davio u svom desertu. Ovo je definitivno jedana od najboljih slastica koju sam probao u zadnje vrijeme i nema veze s onim otrovom od kestena koji mi prodaje blagajnica Željka u Dioni.

Paulaner Grill Bar Brownie sa sladoledom Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Paulaner Grill Bar
Brownie sa sladoledom
Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Paulaner Grill Bar PJena od kestena Foto: Josip Novosel, Flash.hr
Paulaner Grill Bar
Pjena od kestena
Foto: Josip Novosel, Flash.hr

Sve u svemu, ubili smo se u hrani u Paulaneru. Ambijent je stvarno ugodan, osoblje ljubazno, a porcije su velike, ali što je najbitnije, stvarno uksune. Sjajan grill bar. Vratit ćemo se opet da ispobamo ostale mesne specijalitete iz njihove ponude, kojih ima poprilično puno. Cijene su pristupačne i jednostavno nemate onaj osjećaj da vas je netko prevario nakon klope. Za ono što ste platitli, dobit ćete i više od očekivanog. Ovo nije klasična pečenjara iz kvarata. Definitivno ima par zvijezdica više. Od svibnja otvaraju Paulaner Grill Bar u Baški na otoku Krku. Ako ljetujete u blizini obavezno navratite, a ako ste u Zagrebu, nemate što razmšljati. Paulaner Grill Bar je pravo mjesto za sve mesoljupce.

 

PAULANER GRILL BAR

Črnomerec 102, Zagreb

Mob: 091 370 1233

Web: www.grillbar.hr

Facebook: https://www.facebook.com/Paulaner-Grill-Bar-133580193420984/?fref=ts

 

Autor: Josip Novosel aka Gastro Snob, samozatajni ljubitelj mesnih prerađevina, dopisni član magazina ”Piletina je povrće, a svinja je meso”, prijatelj imućnih, prije svega čovjek, a tek onda tajkun i snob.