CRAFT PIVOVARA CRAFTER’S PREDSTAVILA LIMITIRANO IZDANJE ZIMSKOG PIVA – CRAFTER’S SPIRIT

0

Suho voće, cimet i vanilija – sve ove okuse možete osjetiti u novom zimskom pivu uvijek znatiželjnih istraživača Crafter’s tima

 

Zagreb, 13. prosinca 2016. – Majstori u kuhanju piva, vječni predatori koji imaju samo jedan cilj; stalno poboljšavati recepture i zapljeskati svakom pokušaju – Crafter’s tim – predstavili su još jedno pivo u svom asortimanu, zimsko pivo! Duh zime ovog limitiranog izdanja prožima se kroz brojne začine; suho voće (marelice, šljive i grožđice), cimet i prvoklasnu vaniliju, pa mu ime Crafter’s Spirit savršeno pristaje!

Glavni kuhar, majstor pivar, popularno master brewer, kreator recepata i osoba koja upravlja procesom proizvodnje, Silvije Boroš-Sergio, poznata „njuška“ s domaće homebrew scene, koji već godinama u kućnom pogonu hobistički kuha i eksperimentira stilovima i okusima objasnio nam je kako je nastalo ovo ‘slasno’ pivo:

 

– „Zimsko pivo je ‘Scotch Ale’ i ima osam posto alkohola, ali mogli ste primjetiti da se ne osjeti ta jačina i da je pitko! Tajna je u dobrom balansu koji smo dobili tako da je na početku odmaknuta sladovina, a nakon fermentacije smo dodali cimet u kori i vaniliju“.

Svi koji su probali zimsko pivo na prezentaciji ovoga petka u History-u u Tkalči, a bilo je tu pravih pivskih znalaca, složili su se da je pitko i jednostavno očaravajućeg, svečanog okusa. Za potpuni doživljaj i posebno druženje Crafter’s tim pripremio je kiflice punjene pekmezom od voća korištenog u zimskom pivu, kao i rakiju od drugog dijela tog istog voća, a za “ravnanje” okusa poslužili su razne sireve, jer vrijedilo je probati i ostale vrste njihovih piva.

 

Crafter’s tim do sada je na tržište ‘lansirao’ osam vrsta craft piva: Hopper, Swing, Chimney, Escape, Switch, Glider, Pumpker i Spirit i svi su začinjeni najkvalitetnijim sastojcima čije kombinacije mirisa i okusa bude znatiželju da ih probate sve!